8 entry daha
  • w.a.s.p.'ın 14. muhteşem albümü. cümle öğelerinin yerleşim bozukluğundan ötürü her albümünün muhteşem olduğu sanılmasın tabii, ancak fikrimce the crimson idol ile dahi yarışabilecek güzellikte bir kayıttır dominator. genel konsepti amerika'nın cani dış politikasına göndermeler içermekte keza albüm kapağı da bu konsepti ortaya koymaktadır.
    kadrosu vokalde eskimeyen sesiyle blackie lawless, lead gitarda doug blair, basta ömrüne kurban olunası mike duda, davulda ise w.a.s.p. tarihinin 4. davulcusu mike dupke şeklindedir. ancak her nasıl oluyorsa, w.a.s.p.'ın her davulcusu sanki aynı ellerden çıkıyormuş gibi çalarlar şarkıları. yani ne bileyim, aradan 15 yıl geçtikten sonra gelen dupke'yi, arada deli gibi azmaması dışında bir frankie banali'den ayıramazsınız.
    albümün aha-da-bu denilecek bir şarkısı bir türlü aklıma gelememekte zira her biri diğerinden daha görkemli çağrışımlar yapmaktadır kulağımda. heaven's hung in black her wasp albümünde olan o görkemli özet şarkıdır ancak ne bileyim bir take me up veyahut the burning man'in ondan aşağı kalır yanı yoktur. her koşulda üst-üste dinlenesi ayakta saatlerce yolculuk edilen otobüslerde kafa içinde klipler çekilesidir.

    bu arada tracklisti son anda değiştirilip coverlar çıkarıldığından son hali şu şekildedir:
    1. "mercy" – 4:49
    2. "long, long way to go" – 3:15
    3. "take me up" – 4:33
    4. "the burning man" – 4:39
    5. "heaven's hung in black" – 7:14
    6. "heaven's blessed" – 5:22
    7. "teacher" – 5:01
    8. "heaven’s hung in black (reprise)" – 3:13
    9. "deal with the devil" – 5:17
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap