9 entry daha
  • siyasi ve politik olarak ele alındığında tek erk, tek güç merkezi, tek efendi anlamında kullanılır. fakat bu durum sadece çevresindekiler için değil otoritenin kendisi için de zararlıdır çünkü onu içeriden yıkar.

    bunu ülke için de ele alabilir, kurum için de, şirket için de hatta aile için de ele alabilirsiniz. tek başına otorite çok kısa vadeli keskin kararlar dönemi için uygun opsiyon olabilir fakat orta ve uzun vadede herkes için zararlıdır. gücü elinde tutanların bile...

    insanoğlu tarihi gelişimini birbirleriyle olan koordinasyonuna borçludur. ister aile içinde, ister şirket veya kurum güç mutlaka paylaşılmalı ve bunu olabildiğince adil olarak yapılması ile faydalı yönde kullanılır.

    yine başladığımız noktaya geri dönecek olursak otoriterleşmemek için sürekli demokrasi vurgulanır fakat çoğu zaman azınlık menfaatleri ışığında çoğunluğun iktidarı kisvesi altında gösterilir bu kavramlar. yanlış anlaşılmasın otoriterliğin zıttı olarak sunmuyorum demorasiyi ve demokratikleşmeyi. sadece aklıma geldiği için ve ilişkili kavramlar olduğu için değiniyorum. ne olsa otoriter veya diktatör ünvanlarıyla demokrasi getiriliyor ülkelere ve dünya görünürde beş büyüğün elleri arasında! aslına bakılırsa 5 büyük bile birbirine diğerinin ayağına bağ olmak için demokrasi çağrısı yapıyor (swh).
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap