2 entry daha
  • 1973 yılı mahsulu toshiya fujita tarafından yönetilmiş olan japonya yapımı film. orjinal ismi shurayukihime olup lady snowblood ve/veya lady snowblood: blizzard from the netherworld olarak da bilinir.

    yuki'nin babası koichi köyünde öğretmenlik yapacaktır. annesini de yanına alarak köye doğru yola çıkarlar. imparatorlararası savaşları eksik olmayan japonya o dönemde de karışıktır. bu karışıklığı paraya döndürmek isteyen dört uyanık koichilinin yaptıkları plan sonrası yuki'nin babası hunharca öldürülür. annesi ise defalarca tecavüze uğrar. hapishanede doğan yuki için artık tek bir yaşama amacı vardır: intikam.

    uzakdoğu sinemasının popüler konularından biri olan intikam bu filmin de ana teması. yer yer aksayan temposuna rağmen özellikle dövüş sahnelerindeki yaratıcılık ve müzikler bu eksikliği fazlasıyla gideriyor. gene uzakdoğuya özgü melodramatik sahneler zaman zaman dozunu şaşırıyor ama bu uzakdoğu sinemasına aşina gözleri rahatsız etmiyor. bir de bütün bunlara ilave olarak quentin tarantino referansı filmi seyretme sebeplerini iyice sağlama alıyor. kaçırmayın.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap