6 entry daha
  • mütevazi ama nitelikli bir belgesel. blood diamond filmiyle ortak özellikler barındırmakta. ama bir tek adıyla değil. coğrafyasıyla, kahve yetiştiriciliği ile uğraşanların çektikleri sıkıntılar itibariyle de yarı mamulden son mamule geçiş sonrası, aşama aşama, starbucks ve benzeri markalarca tüketiciye sunulurkenki fiyatındaki abartılı artış itibariyle de..özetle; 3 kuruşa sattıkları kahve tohumları tüketiciye ulaşana dek 100 katına, 3 ytl'ye nasıl satılıyor, onu görüyoruz, türk para birimiyle örneklendirmek gerekirse. böylelikle bu işten kimler kâr ediyor da zincirine bir halka daha ekliyor, kimler batıyor da çocuğunu okula gönderemiyor, onu da görüyoruz.

    dünya ticaret örgütü wto'nun arada bir toplandığını haberlerde duyardık ama nedeninden ve ne tür üçkağıtçılıkların döndüğünden bihaberdim kendi adıma. öğrenmiş oldum.

    zannedersem çok da profesyonel olmayan bir kamerayla çekilmiş. zaten bu tip bir belgesele starbucks coffee'nin sponsor olması beklenemezdi tabi. zaten her haksızlık anlatan belgeselin bitiminde olduğu gibi bu belgeselin de sonunda, o haksızlığı yaratan şirket ve yetkililerle görüşülmek istendiği ama izin alınamadığı notu düşülmüş.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap