21 entry daha
  • ömür göksel bir başka söyler bu şarkıyı, öyle bir ah çekişi var ki bildiğin yaşayarak okumuş şarkıyı.
    istanbul'dayım o zamanlar. bana yakın duran kızın sevgilisi varmış, hastalığın teşhisi yeni konmuş, yok ölecen yok kalacan, çernobil'di bilmem neydi iyice kafayı sıyırmışım. o sıra nereden denk geldiyse internette acayip isimli bir site, bir zamanlar isimli albümlere ait şarkıları paylaşıyor, bu şarkı dolandı dilime. çemberlitaş'dan fındıkzade'ye doğru söyleye söyleye gidiyorum, cepte beş kuruş yok. lan ölecez mi yoksa diyorum yaş daha 20'ler. sonra yine zafer dilek'in yekte yankılanıyor kulaklarımda, sakar şakir gibi gidiyorum laleli'ye aşağı, acayip adamlar yaklaşıyor abi lazım mı diyor, yok diyorum. ulan amınoğlu ben kendimi kaybetmişim bana benden başka ne lazım diyemiyorum götüm yemiyor, yine sallana sallana gidiyorum. aksaray'da tramway durağının oralarda saçı sakalına karışmış bir adam, çörçil diyorum ad taktım adama. etrafında değişik değişik dergiler, okuyor ulan adam diyorum. sonra sarıyorum rampaya yukarı, haseki'yi geçiyorum köşe başında bekleyen saplı bir sultan, yanında güzel bir kız. nasılsın yakışıklı diyor o davudi sesiyle, amına koyim sıcak başıma vurdu galiba diyip kendimi bim'e atıyor, serinlemek maksatlı iki üç tur dönüp kendimi karşı kaldırıma fırlıyorum. hey gidi mekanı cennet olsun hüseyin abi'nin oraya gidip pilav nohut yanına az musakka yiyip üstüne de bi cigara yakıp kendimi sağ salim eve atayım bugünde bitti diyorum. tam o sırada masaya taksiciler oturuyor, gardaş işler nasıl diyor, ne işi diyecem aklıma bu pilavcıya en çok taksicilerin geldiği geliyor, eh işte allah bereket versin, afiyet olsun diyip doğru eve.
    günler geliyor, günler geçiyor, günler bitiyor. vay be...

    neyse, müslüm baba'da güzel okumuş ama dediğim gibi ömür göksel yorumu benim için bambaşka. zafer dilek için söyleyecek söz bulamıyorum. yeri doldurulabilecek biri değil. allah uzun ömür versin.
    yedi göbek karadenizliyim ama ne varsa bu adana tarafında var. türk müzik tarihine yön vermiş adamlar, önlerinde saygı ile eğiliyorum.

    ömür göksel yorumu

    zafer dilek orkestrası
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap