4 entry daha
  • ingiliz yazar andrew mango'nun insana "ke$ke hic bitmese" dedirten kitabı..ataturk hakkında okudugum biyografi kitapları arasında belki de en iyisi..yazar bizlere ilkokul sıralarından beri ogretilen yanlı tarih ogretisini bu kitapla resmen yerle bir etmi$..
    kitap icin sadece tarihsel baglamda okunmaya degerdir diyemeyiz..mango kuvvetli retorigi ve ifade zenginligi ile sayfaları suslerken,okuyucuyu da du$unmeye sevketmi$..genellikle olaylar klasik turk tarih kitaplarındaki gibi tek yonlu bakı$ acısı ile anlatılmamı$..her goru$e yer verilmi$ ve yazar topladıgı bu goru$ler hakkında duzenli ve estetik yorumlar yapmı$..yani olaylar genellikle objektif olarak once ce$itli argumanlarla okuyucuya aktarılmı$ daha sonra yazar kendi perspektifinden olayları degerlendirerek okuyucuyu sıkmamaya ozen gostermi$..

    bazı tarih kitaplarında okuyucu tarihi okurken aynı zamanda da tarihi ya$ar..i$te mango ataturk'un biyografisinde okuyucuya bunu sunuyor..o anlatırken sanki olayların icerisindeymi$siniz hissine kapılıyorsunuz..dolayısıyla kitap mango'nun her kitabı gibi ele yapı$ıyor..

    kitabın belki de en kotu yanı *;gereksiz pahalı olması..zira kitapcilarda 35 ytl gibi ucuk bir fiyata satılıyor..ha bu da ku$kusuz mango'nun sucu degil..

    oyle bile olsa andrew mango gibi bir ustadın tarih bilimine yaptıgı katkılar du$unulurse,yada ortalıga tarih kitabı diye serpilmi$,insanlara yalan yanlı$ bilgiler sunan kitaplar tahayyul edilirse fiyat icin "az bile" yorumu dahi yapılabilir..
    her$eye ragmen ataturk biyografileri arasında okunur nitelikte olan nefis bir kitap
    nokta
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap