2 entry daha
  • cem karaca ve kardaşlar grubunun 1971 senesine ait olan bu kayıtları şayet o dönemlerde bir lp olarak basılabilmiş olsaydı şüphesiz ki günümüzde kült albüm kategorisine çoktan balıklama olarak dalmış olurdu. dönemi takip edenlerin bildiği üzere (ve bilmeyenlere açıklamak gerekirse); o dönemlerde bir rock grubunun başlı başına yeni kayıtlardan oluşan bir albümünü çıkarmak, üstelik
    1. hem tiyatro uyarlaması
    2. hem rock
    3. hem de konsept
    bir albüm çıkarmak bir plak şirketi için intihardan başka bir şey değildi. rock ve konsept.. 1971 türkiye'si için ne kadar uzak kelimeler yahu! üstelik de cem karaca'nın "başlatma iftarından, ulan sürtük orospu!" şeklinde sözlere yer verdiği bir rock albümü. o plak basan ellerin zeval görmesin destur records; heyecanla dinliyoruz..

    a yüzü:
    uvertür
    altın sevdası
    püsküllü moruk

    b yüzü:
    galata'nın yosması
    ey kadı hazretleri
    kapatın perdeleri

    ek notlar: cem karaca ve kardaşlar 45liklerinden aşina olduğumuz ve bir hayli kendine özgü olan fuzz gitar, ıklığ ve yoğun bas kombinasyonlarının gürleyen cem karaca vokalleriyle birleşmesi bu albümün sound'unda da aynen kendisini göstermiş. vokallere toto karaca'nın da eşlik etmesiyle beraber kardaşlar sound'u üstü cem-toto karaca düetleri oldukça renkli bir albüm ortaya çıkarmış. toto karaca galata'nın yosması'nda vokalin tamamını yaparak muhteşem bir performans sevgilemiş. açılış çalışması uvertür tipik ama örnek (albümün avrupa'da basılmış olmasından hareketle özellikle ecnebi rock koleksiyoncularının pek hoşuna gideceğini tahmin ettiğim) bir anadolu rock enstrümantali olmuş. albümde ünol büyükgönenç elektro gitar, akustik gitar ve bağlama, seyhan karabay bas ve ıklığ, fehiman uğurdemir elektro gitar ve bas, deniz dündar davul çalmış. fakat ne yazık ki uyarlamanın yapılmış olduğu tiyatro oyunu zamanında hiç tutmamış; yazık olmuş. öyle olmuş, böyle olmuş..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap