8 entry daha
  • covid-19 tedavisinde kullanımına yönelik şu anki veriler, bu ilacı uygulamak için tek bir doğru zaman olduğunu gösteriyor: yaygın pnömoni olacak, ateş kontrolden çıkmış olacak (bağışıklık tepkisinin zirveye çıktığı nokta) ve hastanın genel durumu "çok kötü" ol-ma-ya-cak.

    maalesef yerleşik bir tedavi protokolü olmayışı ve actemra'nın fiyatından dolayı neredeyse hastayı kaybetmeden önce kullanmaya başlanıyor fakat bu doğru görünmüyor. entübe olmanız gereken bir vaziyette organ sisteminin tek sorunu aşırı bağışıklık yanıtı olmadığından etkisi tam olarak görülemiyor.

    peki neden bu durumdaki herkese actemra kullanılmıyor? sorun para mı?
    hayır.
    aynı durumda olan, şiddetli solunum sıkıntısı çeken ve entübe edilme yolunda giden pek çok hasta buna ihtiyaç kalmadan iyileşmeye başlıyor ya da hızla kötüleşiyor.bu da zamanlamayı tutturmayı çok zorlaştırıyor.

    covid-19 tedavisi için yapılan deneme yanılmalar adına en başından beri aynı şeyi söylüyorum: her şey bağışıklık sisteminizde bitiyor.
    sanırım buna bir yenisini daha eklemek gerekiyor: iyi bir yardımcı tedaviye erişimin tek yolu literatür takip eden bir hekime emanet olmak. sağlık bakanlığı zırt dedi mi rota değiştiren, "yahu bu neden böyle?" diye sormayan %90'lık gruba denk gelirseniz bağışıklık sisteminiz dışında her şey boş.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap