6 entry daha
  • haçlıların amacına (kudüs) ulaştığı tek sefer olmasına rağmen sefer sırasında olanlarla avrupa nın tarihinde bir lekedir. sefer sırasında avrupa da yola çıkan haçlılar fransa ve rheinland da birçok yahudi yi öldürdüğü rivayet edilmektedir, ki bunu tarihteki ilk soykırım olarak niteleyenler bile var. gerçi bunu almanlar yaptı deyip işin içinden çıkan lar da oluyor.

    bu seferin araplardaki yansıması frenkler dir. zira arap dünyasına ulaşan haçlılar da genelde normanlar ve batı fransa dan gelen fransızlardır. haçlıların bu sefer sırasında giriştiği katliamlar ise bizzat haçlılı vakünavisler tarafından anlatılıyor. trablusşam, antakya ve kuddüs alındıktan sonra kaçamayanların tüm müslüman ve yahudiler hatta kimi zaman doğulu hristiyanlar da kılıçtan geçirilmiştir. elbetteki sadece hristiyanlar katliama girişti demek yanlış olacaktır ama sanırım dünya tarihinin en acımasız savaşlarından birisi olmuştur. mesela fulcher of chartes adında bir kronolojist kuddüs de öldürülenlerden ayak topuklarına kadar kan göllerinin oluştuğunu söylüyor.
    http://www.fordham.edu/…source/cde-jlem.html#gesta2

    maara da, bugün suriye de, ise şehir alındıktan sonra 20 bine yakın kimse öldürülmüş. bunlardan bazılarının cesetleri de erzak sıkıntısı çeken haçlılar tarafından yenmişti.
    (bkz: deus vult)
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap