7 entry daha
  • dün izlediğim 1984 yapımı sıcak, tatlı film.

    dikkat, ağır spoiler içerir!

    --- spoiler ---

    *bir kere dönem filmi. 1930'ları o kadar iyi yansıtmış ki kendimi o dönemde hissettim. hem o dönem arabalar-endüstri-teknoloji daha az olduğu için dingin bir film, hem siyahlara karşı ırkçılık (ku klux klan) hem de emek mücadelesi, bunun yanında bankaya karşı evini koruma mücadelesi de var. ayrıca pamuk toplamanın ne kadar zor olduğunu da öğrenmiş olduk.

    *filmin açılış sahnesi gerçekten şaşırttı.

    *yaklaşık 7 dakika süren fırtına-hortum sahnesi mükemmel derecede gerçekti. fırtınanın dozunun ve bunun yanında gerilimin de saniye saniye arttırılması harika işlenmiş.

    *diğer yazarlar da bahsetmiş, ed harris'in hem sahneleri hem de hikâyesi o kadar gereksizdi ki. adamın zaten göründüğü ilk 3 sahne birbirinin kopyası: sürekli bir öpüşme hâli...

    *john malkovich'in görme engelli rolünü pek beğenemedim açıkçası. gözleri ve bakışları hiç de görmeyen birisini canlandırır gibi değildi. ama filmde malkovich'in canlandırdığı mr. will karakteri için bulunan yönünü bulma çözümü çok akıllıca değil mi? ipler vasıtasıyla görme engelliler yönlerini kolayca bulabilir.

    *finaldeki ayin sahnesinde filmin başında ölen koca nasıl canlanıp geri geldi? bilen varsa beni de aydınlatsın lütfen.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap