7 entry daha
  • ortaçağ felsefesi için bize şu bağlamlarda üç eser öneriyor (bkz: étienne gilson) üstad:

    - uzmanların ve uzman olmak isteyenlerin yararlanabileceği gerçek bir çalışma: (bkz: friedrich ueberweg') in (bkz: grundriss der geschichte der philosophies)(felsefe tarihi taslağı) adlı eseri. gilson için bu eserdeki kadar daha çok bilgiyi ve zekice yorumu, zengin kaynakça bilgisini bir araya getirmek mümkün değildir ve ortaçağ felsefesi için temel referans bu eser olmalıdır.

    - olgulardan ziyade felsefi bir bakış arayanlar içinse (bkz: maurice de wolf)' un iki ciltlik (bkz: historie de la philosophie mediévale)(ortaçağ felsefesi tarihi) incelemesi önemlidir.

    - ortaçağ düşüncesini, mirasçısı olduğu yunan geleneğine göre konumlandırmak için ise kusursuz bir çalışma sayılabilecek (bkz: émile bréhier)' in (bkz: la philosophie du moyen age)(ortaçağ felsefesi) adlı eseri fazlasıyla yararlıdır.

    not: tabi bir de genel hatlarda, teoloji ve felsefeyi birlikte mümkün kılma yöntemi üzerinden şekillendiği aşikar olan kendi eseri étienne gilson' un: (bkz: la philosophie au moyen age)(ortaçağda felsefe)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap