3 entry daha
  • arnold schwarzeneggerden nefret etmek icin 3 neden soyle deseniz, bir tanesi kesinlikle bu film derdim. filmin fenaligi veya oyunculuk performansi anlasilmasin zaten son derece documentary bir yapim. sebep basli basina arnold dur.

    daha ilkokula gitmezken conan la tanidigim, ranzamin bir tarafini kirtasiyeciden aldigim kart postallarina ayirdigim, bir donemin sly ile beraber en buyuk figurunu dogal yasam alaninda gozlemlememle, maalesef tum karakteri kabak gibi meydana cikmistir.
    dunyanin en prestijli yarismalarini, sadece o muhtesem vucuduyla kazanmadigini, bilakis tanidiklariyla, sponsorlorlariyla ama en onemlisi, rakiplerinin uzerinde kurdugu tabiri caizse adice baskiyla basarildigini saskinlikla ve safca bir kirginlikla seyrettim. pumping iron sadece bu acidan bile bir hollywood ikonunu tanimak acisindan harika bir guide.

    lou ferigno yu ve ferignonun mentoru, antrenoru kisacasi herseyi olan babasini nasil seytanca planlarla cileden cikardigini, podyuma cikmaya dakikalar kaldiginda bile, kuliste isinirken, yaglanirken nasil rakipleriyle alay ettigini, bu isin tum picliklerine vakifligini gorunce, diger tum o dev adamlar, birer muhallebi kivamina geldi gozumde. harbiden digerleri sadece vucut gelistirme yapip, sampiyon olacaklarina inanan, dereceye giremediginde cocuk gibi aglayan, amator ruhlu sporcularken, arnold "ne yaparsan yap, kazan!" mottosunu kutsal ayet bellemis bir cakalmis. hatta bunu , kameraya piskin piskin siritarak kendisi de dile getiriyor ; kazanmak icin her yol mubahtir.

    arnold a ait, o kadar cok irrite edici detayla dolu ki bu yapim, izledigime bin pisman oldum. kristal vazo gibi bin parcaya bolundu cocukluk ikonlarimdan biri. kendisini sevenler belki de bu filmi izlemis ve " helal be be sana, aferim kekle saflari" diye keyfe gelmis olabilirler. lakin bu cetrefilli duzenlere hic ihtiyaci olmayan, estetik harikasi vucuda sahip, neredeyse bu is icin dogmus bir adamin, ali cengiz oyunlarina, bir kupa fazla alayim diye ayak kaydirmalarina, hic kusura bakmayin saygi duyamiyorum. harbiden keske izlemeseymisim.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap