8 entry daha
  • clement greenberg tarafından tanımlanan 1960'ların color field painting tarzını benimseyen ressmalarından biridir. tablolarının en ayırt edici özelliği ortadan veya yandan diklemesine inen çizgilerdir. daha sonra yine clement greenberg tarafından tanımlanacak ve minimalizeme yakın duracak "post-painterly abstraction" akımının da temsilcilerinden sayılır.

    "tragedy demands black, white, and gray. i couldn't paint a green passion, but i did try to make raw canvas come into color. that was my color problem - to get the quality of color without the use of color. a painter should try to paint the impossible."

    yukarıdaki cümlenin duygusallığından da belli olduğu gibi aynı dönemde resim yapan diğer ressamlar tarafından fazla romantik bulunur jackson pollock'un kendisi için "horse's ass" demişliği vardır ki bu durum aslında ressamlar arasında sıklıkla gördüğümüz bir olaydır.

    color field painting dendiğinde genelde akla gelen ilk isim mark rothko olsa da newman diğer sanat dallarıyla uğraşan isimlerin dikkatini daha çok çeker. deneysel filmler yapan fransız yönetmen jacques perconte newman resimlerini filme yansıtmayı denemiş, oldukça güzel iş çıkarmış.
hesabın var mı? giriş yap