• 1800'lerin sonlarinda kurulan ve uzun yillar sanirim 70'lere kadar dunya muz pazarinin hakimi olan amerikali sirket... sirket kuruldugunda merkezi boston'daydi sonralari new orleans'a tasindi...
    ozellikle guney amerikanin ekonomik ve politik tarihinda cok ilginc yeri vardir... genelde solcu hukumetler tarafindan amerikan usagi ve komunizmi yok etmek icin kurulu sirket muamelesi gormustur.. cesitli darbe girisimlerine on ayak oldugu, hata cia casuslarina yer temin ettigi gibi suclamalarda bulunulmustur... hakli olabilirler bi miktar cunku sirketin o donemdeki guney amerikali diktatorler ile rusvet iliskileri ortaya cikmistir zamanla... ayrica 50'lerde o zamanin cia baskaninin kardesi bu sirketin hem avukatlarinan hemde yonetim kurulundaki elemanlarindandir yanilmiyorsam... guney amerikada pek cok ulkede muz tarlaraini tek sahibiydi.. ama ornegin kuba castro gelince bu tarlalari sirketin elinden aldi direk..
    sanirim bizi en cok ilgilendiren kisimi sirketin simdiki isminin cikita (iflas ettikten sonra yeni isminin chiquita brands international) olmasi ve cikita muzu pazarlarimiza sokmasidir..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap