1 entry daha
  • yavuz'un parçalanacağı haberleri duyulunca stern, ara gülerden bir foto-röportaj hazırlamasını ister. bir tarihin yokoluşuna tanıklık eden ara usta, röportajı teslim ettikten sonra "dünyada yapımı en uzun süren belgesel film" olarak nitelediği bu belgeseli çekmeye karar verir. ancak kararını filme dönüştürmesi on yıldan fazla bir zamanını alacaktır.

    bu on yılın ilk beş yılını düşünerek geçiren ara güler,ilhan mimaroğluve sonny sharrock'un çığlıklı müziklerini dinleyince "bu iş olur" demiş. bulduğu bu müzikleri kulaklıkla dinlerken çekimleri bu ritme göre planlamış ve içinden gelen hisse göre kamerayı bir sağa bir sola doğru hareket ettirmiş. bu belgeseli izleyip yavuz'un çığlıklarını duymamak, acısını hissetmemek elde değil.

    yıllar boyunca yavuz'un söküm aşamalarını belgeleyen, filmlerin banyosunu ve montajı için fransalara giden ara güler'e en güzel teşekkür filmini yayınlatmak istediği trt'den gelmiş: sansür!
    ara güler, o günlerde belgeselinin başından gelenleri kendi eserine değil, sansür kurulunda çalışanların arasında yaşanan sağ-sol çekişmesine bağlıyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap