1 entry daha
  • zamaninda frank miller efendimizin onayiyla ve desteklemesiyle yapilmasina giri$ilmi$ cok kaliteli batman projesi. orjinal aylik yayinlanma sureci 13 ay surmu$ ve bir halloween'de ba$layip digerinde bitmi$.

    ayrica rahatlikla "batman meets the godfather" olarak da tanimlanabilecek bir eser. ozellikle diyaloglar incelendiginde bu iyice ortaya cikiyor. "i believe in" ifadesinin hikayede cok onemli bir yeri var. hikaye bruce wayne'in "i believe in gotham city" deyi$iyle ba$liyor (burada the godfather part 1'in acili$inin "i believe in america. america has made my fortune." $eklinde oldugunu hatirlamakta fayda var). gotham city de maddi olarak olmasa da manevi olarak (fame and) fortune'ini yapmasini sagilyor yillarca bruce abinin. buna destekleyici olarak batman'in bir ba$ka unlu hikayesi batman no man s land'de soyledigi "i always thought that this city created me" sozu gosterilebilir. yine hikayenin ileriki kisimlarinda bu "var olduğuna inanma" ve "bir $eyin doğru olduğuna inanma" olayi "i believe in batman" oluyor, yine yeri geliyor "i believe in harvey dent" oluyor. ve buralara her denk geli$te the godfather resmen insanin kafasinda yeniden canlaniyor.

    ayni $ekilde hikayenin iyice serpildigi bir kisimda bir ana karaktere vito corleone'nin $u unutulmaz sozu de soyleniyor: "keep your friends close, but your enemies closer." yine "aile"nin yapilanmasinda da the godfather etkileri goze carpiyor. sorunlu kizkarde$, olaylardan uzak tutulmaya cali$an ancak degi$ik olaylar sonucunda bir $ekilde i$e bula$an ogrenim gormu$ entelektuel ogul, vs vs.

    sonucta sayin efendim, harvey dent (two face)'in hayatini degi$ik bir $ekilde ele almasiyla, baba serisine gondermeleriyle ve genel hali tavriyla [(spoiler aman derim) sonunda batman'in butun ana villain'lerini bir cirpida devirmesi di$inda] kanimca hic bir eksikligi olmayan bir eser batman the long halloween .
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap