17 entry daha
  • müze kurallarına uymaya çalışan insanlara saygısızlık yapılan müze. kuruluş amacı, bulunduğu binanın tarihi ve içindeki eserleriyle türk ve islamiyet tarihi açısından son derece önemli bir müze. tüm bu önemine karşılık müzede bir boşvermişlik mevcut. o yüzden içimi yakan bir yer burası.

    maddi ve manevi olarak değerli eserlerin sergilendiği bu müzede, her kapı yanında görüntü almanın yasak olduğu ibareleri bulunur. ancak eserlerin sergilendiği odalara girdiğinizde her gezen kişinin elindeki telefonlarla flaşları patlatarak görüntü aldığına şahit olursunuz. çevrenizde bir tane güvenlik görevlisi göremediğiniz için, eylemi yapan kişileri kibarca uyarmaya çalışırsınız. uyarıyı dinlemediklerini fark edince güvenliğe haber vermeye mecbur kalırsınız, güvenlik görevlisi fotoğrafları çeken insanlara hiçbir şey demeyip uzatmamanızı buyurur. çünkü kendisini görevini yapsın diye uykusundan uyandırmışsınızdır ve hadsizce terbiyesizlikle suçlandığınız bir olayla gezi noktalanır. geride kalanlar rahatça flaşlı fotoğraflarını çeker. sorumlu vatandaş olmanın imkansız olduğunu, bir kere daha anlarsınız.

    bari fotoğraf ve görüntü almanın yasak olduğuna dair uyarıları kaldırın. uygulanmayacak kurallar koymak, kurumları sadece gülünç hale getiriyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap