• feminist ve antimilitarist yazar katherine burdekin 'in 1937 yılı eseri. oy oy; esere göre; 27. yy.'da adolf hitler'in nazi planları tutmuştur; nazi egemenliği avrupa'ya hakimdir. hiristiyanlık neredeyse bitmek üzeredir; küçük marjinal gruplar halinde dinlerine inanan bu tipler dışında bir de nazi dinine inanan çoğunluk vardır; adolf hitler, bu dinin gökgürültüsü tanrısının kafasından doğmuş ilahıdır. bu ilahilik durumu tabi ki bu zamana kadar ki tüm medeniyetleri hiçe saymaktadır; kitaplarını okutmamaktadır; örneğin avrupalılar bir britanya imparatorluğu'nun bir zamanlar var olduğuna artık inanmayacaklardır, kitaplar yanacaktır.

    tabi yahudilerden sonra; nazi'nin bıçağından geçen en temel kurban grup; kadınlardır.
    dönemin egemen gücüne göre; kadınlar ruhsuz hayvanlardır.
    hapse tıkılmalıdırlar, işkence görmelidirler, aç bırakılmalı, saçları sıfır numaraya vurulmalı, kirli kahverengi kıyafetler giydirilmelidirler. bugüne değin insanlığın getirdiği; kadın-güzellik olgusu artık silinmelidir, zira güzellik olgusu erkekler üzerinden insanlığı vurmuştur. bunu ortadan kaldırmaya uğraşan egemen nazi gücü kadınlara yapmadığını bırakmaz.

    bebeler 18 aylıkken analarından alınıp, erkekler tarafından yetiştirilmeye götürülüyorlar. ayrıca ''there must be no love." yani aşk da olmamalıdır. tek amaç birleşme, üremedir.

    hitler tapımevlerinde erkekler tarafından hitler'e tapınılmaktadır;
    "gurura inanıyorum,yeteneğe, şiddete, vahşiliğe, katliama, acımasızlığa ve diğer sert ve kahramanca erdemlere inanıyorum. "

    eser vs vs devam ediyor; tabi bu distopya örneğini women in power la karşılaştırmak gerek, zira feminist ve antimilitarist yazar elinden nazi egemenliği olasılığını okumak dehşet verici; her ne kadar yahudi soykırımıyla yer yer aşırıya kaçan benzeşmelerden dem vurulmuşsa da, okuyunuz.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap