9 entry daha
  • carl sagan'ın veda armağanı diyebileceğimiz, sonsözünü eşinin yazdığı, teşekkürler bölümünü tamamlayamadığı eşsiz kitap.

    değindiği şey çok fazla kitapta. insanların spor organizasyonlarına ve bu oyunlardaki rekabete duyduğu merakın evrimsel tarihçesini de anlatıyor, küresel ısınmanın tarihçesini ve geleceğini de, nasıl önlemler almamız gerektiğini de anlatıyor. din adamlarının (kadına yer olmayan bir saha olduğundan adamlar diyorum) dünyanın geleceğinde rol alması gerektiğini de anlatıyor, siyasetçilere de topluma da çoğu yerde önemli eleştiriler getiriyor. hem sscb'yi hem de abd'yi gayet objektif biçimde eleştirdiği yazısı da yer alıyor kitapta. astronomi tabii ki es geçilmiyor, ne kadar küçük olduğumuzu da bir defa daha hatırlatıyor kitapta. insanların hayatta önem verdiği kuralları da derli toplu anlatıyor.

    çok sayıda alanda donanıma sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım kitabı okurken ve carl sagan'ın bu dünyanın tarihinde ne kadar önemli ve yeri kolay dolmayacak bir deha olduğundan bir kez daha emin oldum kitabı bitirdikten sonra.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap