4 entry daha
  • 12 haziran 1908 yılında viyana’da doğdu.mühendislik öğrencisi olduğu yıllarda bir arkadaşıyla beraber kılıç düellosu yaparken yüzüne uzun yıllar izini taşıyacağı büyük bir yara aldı. ancak aldigi yaraya aldirmayan skorzeny anlatilanlar eger dogruysa bu ve benzeri icerikte olan duellolardan hayati boyunca 11 tane daha yapacakti.

    1930 yılında avusturya nazi partisine katıldı. burada ernst kaltenbrunner’in yanında görev aldı. anschluss’dan sonra uzun boyu ve düzgün fiziği ile adolf hitler’in yakın korumalığını yaptı.1940 şubatında topçu yüzbaşı olarak alman ordusuna katıldı. fransa ve hollanda cephelerinde görev aldıktan sonra teğmen olarak balkan operasyonuna katıldı.29 temmuz 1943’de benito mussolini’yi kurtarmak için görevlendirildi. 13 eylül’de yanında aldığı komandolarla birlikte hava indirmesi yapıp mussolini’yi kurtardı.

    1943 kasımında hitler, bosna’da isyan çıkartan bir lideri öldürmesi için skorzeny’yi görevlendirdi. paritzan lider kaçmayı başarmıştı fakat bu sefer rusların eline düşmüş ve dolayısıyla hitler bu sorundan skorzeny sayesinde kurtulmuştu. skorzeny’yi bekleyen son görevi ingilizce konuşabilen alman casuslarla birlikte müttefik hatlarına sızmak ve sabote etmekti. bu görevindede üzerine düşeni yaptı fakat savaşın gidişatını değiştiremedi.15 mayıs 1945’de müttefik kuvvetler tarafından yakalanarak ölüm cezasına çarptırıldı fakat 1948 yılında ispanyaya kaçmayı başardı ve ispanyol general fransisco franco’nun isteği üzerine yaşamına burada devam etti. 5 temmuz 1975 yılında madrid’de öldü.

    kaynak: http://www.wikipedia.org/
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap