7 entry daha
  • şimdiye kadar olabildiğince sakın geçmiş ve hiç kan dökülmemiş darbe. başkent krung thep'te dahi hükümet binalarının bulunduğu ratanokosin, ratchadamnoen, banglamphu, thewet ve dusit gibi bölgeleri saymazsak hayat tamamen normal akışına döndü hatta ortalıkta tank bile kalmadı.

    şehir genelinde yollar iyice tenha, bazı kilit noktalarda süngüsüne sarı kurdela (kraliyet rengi) bağlamış askerler kimlik kontrolü yapıyor. özellikle lumpini, pathumwan, bangrak, pratunam, sukhumvit gibi ofis binalarının, iş merkezlerinin, otellerin ve büyükelçiliklerin bulunduğu kalburüstü semtlerde de durum oldukça sakın, hatta olaylardan haberiniz olmasa darbe olduğunu bile anlamayabilirsiniz. dün akşam birkaç defa resmi bir araçtan "ordumuz duruma hakimdir.vatandaşlarımızın sakın olması ve gerekmedikçe evlerini terketmemesi..." türü duyurular yapılıyordu, şimdilerde o da kesildi.

    pattaya ve chiang mai gibi diğer büyük şehirlerde ise adeta hiç darbe olmamış havası var, insanlar plaja gidiyorlar, pirinç tarlalarında çalışıyorlar, faranglar barda kız peşinde koşuyor vb.

    üzerinden henüz bir gün geçmesine rağmen bu sukuneti tayland'ın resmi dini budizmin getirdiği bir dinginlik, kadercilik ve serinkanlılığa bağlamak mümkün olabilir ilk bakışta.

    ama 1992 darbesi sırasında çıkan ayaklanmalarda öldürülenleri, hele hele 6 ekim 1976'da thammasat üniversitesi baskınında mermilerle ve sopalarla öldürülen, tecavüz edilen, cesetleri yerlerde sürüklenen ve bir yığın halinde tarihi kraliyet sarayı'nın hemen önündeki kutsal meydan sanam luang'da yakılan binlerce üniversiteli genci düşününce, tıpkı pratuang emjaroen'in bir resmi gibi karşımıza çıkar aslında tayland'ın talihsiz darbe geleneğinin asla kansız olmadığı...
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap