• 16:38 sularında, yaklaşık 15 saniye kadar süren ve büyüklüğünü 4.5 - 5.2 arası tahmin ettiğim depremdir. ("gürültüyle geldi, nasıl vurdu ama" diyor annem de)

    resmi edit: kandilli rasathanesi verilerine göre 16:37'de silivri açıkları-istanbul (marmara denizi)'nde gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki deprem. kendisini 16:50'de 2.0 büyüklüğü ile gerçekleşen artçı takip etmiş.

    edit2 : birçok suser mesaj atmış, evet arkadaşlar peaceful piano eşliğinde ekşi sözlük'te gezerken yakalandım ve başlığı açmak 5 saniyemi aldı. evet sağa sola sallandığım esnada açtım başlığı, sizden hızlı oluşumun sebebi buydu =) 6. kattayım yahu, buradan aşağı mı inilir? hem zaten deprem esnasında aşağı inmek amatör eğlendirir, ben olduğum yerde kalıp sessiz ve sakin bir şekilde bitmesini bekliyorum hep, bittikten sonra da bazen hava almak için dışarı çıkıp binayı seyredip geri geliyorum. yalan yok yani şimdiye kadar hiçbir depremde anında aksiyon alıp herhangi bir şeyin altına girerek (bkz: hayat üçgeni) kurmamışımdır. 99 depremini 6 yaşındayken yaşamış biri olarak depreme karşı tavrım bu şekilde maalesef.

    duygusal edit: ölürken de bu parçayı dinleyerek ölmek isterdim

    bilgilendirici edit: doğal bir afet ve ülkemizin de korkunç bir gerçeği olan deprem ile ilgili "sismik göt" gibisinden espri yapmayı ve şakayı bir yana bırakırsak, bir yazarımızın şu entry'sine göz atmanızı öneririm. kendisi, durumun ciddiyetinden ve hiç kimsenin bunu önemsememesinden yakınarak deprem için hazırlıklı olma konusunda bilgiler vermiş, okuyalım ve uygulayalım lütfen.
760 entry daha
hesabın var mı? giriş yap