3 entry daha
  • nam-ı diğer memory man. violinist olmak istemiş ama kulak enfeksiyonundan dolayı gazetecilik yapmaya başlamış ve hafızasının eşsizliği bir röportaj sırasında keşfedilmiştir. loci yöntemi*ile doğduğu ülke letonya ve yaşadığı yer moskova sokaklarını kullanarak hafıza sarayını inşa etmiştir.

    kendisine 50'den fazla anlamsız hece verilmiş ve listeyi öğrendikten sonra hatasız olarak listelemiş, hatta 16 yıl sonra aynı heceleri söylemesi istendiğinde de anlamsız bu heceleri ve sıralamayı unutmadığını göstermiştir.

    koklama duyusu hariç aynı anda tat, ses, görme ve dokunma duyularının resmini hafızasına alabilen solomon, bir restorana gittiğinde eğer doğru müzik çalmıyorsa yediği yemeğin tadını alamadığını söylemiştir. kendisi konu ile ilgili şunları söylemiş: "‘ıf you select the right kind of music, everything tastes good. surely people who work in restaurants know this…’"

    sosyal ilişkilerinde her şeyi hafızasına kaydetmek zorunda olduğu için kendisiyle iletişime geçmek insanlara biraz geç tepki verdiğinden, çevresindekiler tarafından dağınık, sıkıcı ve kalın kafalı birisi olarak tanımlanan solomon, doğduğu andan itibaren her şeyi hafızasına kaydettiğinden ve unutmayı bilmediğini söylemiştir. bir ara unutmayı öğrenmeye çalışsa da başarılı olamamıştır.

    "his greatest ability was also his greatest handicap"
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap