• rivayet odur ki; her kim kaf dağını aşıp ardında yaşayan endokrinoloğu bir defa görebilirse, ne kadar zor olursa olsun arzuladigi bir dilegi kabul olurmus.

    yine bir antik yunan efsanesine göre ise bir endokrinoloji uzmanina görünüp bunu anlatacak kadar yaşayamaya ömrü eren faniye, hormon tanrisi endokrinus tarafindan ölümsüzlük şerbeti ikram edilirmiş.

    (bkz: teoride mümkün pratikte imkansız şeyler) *
  • polikliniğe gelen hastaların daha iyi anlayabilmesi için hormon doktoru tanımlamasını kullanmak gerekebilmektedir
  • yarın için istanbul'da bir tanesinden randevu aldığım uzman. memnun kalırsam editlerim

    edit: bence kısa sürede ama detaylı bir muayene şekli var. ihtiyacım olan noktayı yakaladı. çok şükür tahmin ettiğim tiroid vs gibi sorunlar çıkmadı. o nedenle kısa bir takip oldu ama sonuca ulaştı. mühim olan bu.
    (bkz: prof dr. mustafa öztürk)
  • yıllar önce, hevesim boğazımda kalmış gibi bir yumru pırtlamıştı boğazımda. gittiğim doktorun bu bölüme yönlendirmesi vesilesiyle kendisini randevusuz görebilme imkanına sahip olmuştum. var yani bu insanlar. belki de insan değil, melektir gördüğüm.
    gerçi çok hızlı hareket ediyorlar varla yok arasında sayılırlar. üzerimde hızlıca çeşitli işlemler yapıp yollamıştı. bir ara "neyim var?" diye sormak için fırsat bulduğumda "tiroit" dedi. demesiyle başımdan aşağı kaynar sular dökülmesin mi? ya benim 7 ceddim tiroit, ben bu 7 ceddin arasından sıyrıldım diye ne şükürler ediyordum, yıkıldım. sonraki fırsat bulmamda "nasıl tiroitim var? benim ailemde bu hastalığa sahip çok insan var, ömür boyu ilaç mı kullanıcam ben de?" dedim.
    "yok seninki öyle değil, ben sana bi ilaç vericem geçecek" dedi.

    hayatımda aldığım en güzel nefeslerden birini de o an almışımdır.

    ve dediği oldu, her ne hastalıktan yargılandıysam ki hala bilmem, bir endokrinolog sayesinde boğazımda durup duran, batan, yutkunurken daha çok ağrıyan o yumru ilaçla gitti.

    bir daha düşmedim bu bölüme, allah düşürmesin.
    bilmiyorum belki de bu insanlar yoklardır. bütün bunlar hayal ürünüdür.
    kim bilir?

    bir ara da unutturmayın hematolog anımı anlatayım. eheh
  • endokrinoloji dalında uzmanlık eğitimi almış hekim.dahiliye uzmanlığı üstüne yapılır.
  • obsesif kompulsif kontrol manyağı
  • koskoca sivas'ta sayısı 2 tane.
  • izmir'de iyi bir endokrinoloji uzmanı arayan kişiler için tavsiye doç. dr. muammer karadeniz. detaylı bilgi için.
  • endokrin sistem hastalıklarıyla uğraşan doktordur. endokrinologlar salgı bezlerini etkileyen hastalıkların tanısını koyarlar. genellikle karmaşık olan ve vücudumuzdaki birçok sistemi içeren hastalıkları nasıl tedavi edeceklerini bilirler.
  • mete düren bu konuda baya başarılıdır
hesabın var mı? giriş yap