• kadinlara pek yakisan kardiyo aleti. oyle ki; adeta spor yapmiyorlar dans ediyorlar ustunde. bir de kendime bakiyorum; sanki aletle aramizda husumet var da kavga ediyoruz.
  • 10 dakikanın aslında ne kadar uzun bir süre olduğunu anlamamıza yarayan alet.
  • eliptik bisiklet, koşma, merdiven tırmanma ve pedal çevirme hareketlerinin birleşimi olan benzersiz bir antrenman aletidir.
    uzay bisikleti olarak da bilinir ve sanki havada yürüyormuşsun izlenimi verir. üç farklı antrenmanı birleştirir ve dizlerini , sırtını, kalçanı ve eklemlerini ekstra yük bindirmeden tüm kas gruplarını çalıştırmanı sağlar. ayak bileklerinde, dizlerinde, belinde, sırtında ve boyun bölgende herhangi bir sakatlığın ya da kronik ağrın varsa koşu bandı yerine eliptik bisiklet tercih et.

    genelde kardiyo antrenmanı yapmak için koşu bandını kullanıyorsan ama kilo vermen durduysa, eliptik bisiklet ile farklı kas gruplarını çalıştırarak vücudunu şaşırtabilirsin...
    tıpkı koşu bandında olduğu gibi eliptik bisiklette de gideceğin mesafe, hız ve antrenmanın yoğunluğu ayarlanabilir!

    eliptikte, ekstra kalori yakmak için hızı ve mesafesi önceden ayarlanmış hazır programlardan birini de kullanabilirsin. eğlenceli kısımlarından biri de, bazı modellerde geri geri pedal çevirebilmen. böylece bacaklarındaki küçük kas gruplarını dahi çalıştırabilirsin. eğer sen de çok efor sarf etmeden kalori yakmak istiyorsan, eliptik bisiklete bir şans ver...

    eliptik bisiklet kullanmanın püf noktaları!
    eliptik, sürmek oldukça kolaydır ancak kullanırken vücudunun doğru bir formda olması gerekir.
    • eliptik bisiklete binerken kesinlikle kambur durma!
    • üzerinde denge sağlamak için her iki kolunu birden tut!
    • başın dik, omuzların geride ve göğsün dışarıda olacak şekilde bisikleti sür!
    • üzerindeyken yüzün ayaklarına değil tam karşıya baksın!
    • vücut ağırlığını sadece kollara verme, pedalların ve kolların üzerinde eşit olarak dağılmalı!
    • eğer uzun zamandır kullanıyorsan, ellerini bırak. karın sıkılı, kalça geri ve topuk basarak kullan!

    hem kollarını hem de bacaklarını aktif olarak çalıştırdığı için ideal bir kardıyo antrenmanıdır . ağırlık antrenmanına geçmeden önce ısınmak için eliptik bisiklete binerek tüm vücudunu ısıtabilir ve antrenmana hazırlayabilirsin...

    eliptik bisiklet kaç kalori yaktırır?
    spor yaparken yaktığın kalori, kilonua bağlı olarak değişir. eliptik bisiklet ile 1 saatte 770 kaloriye kadar yakabilirsin. koşu bandında 20 dakikada yaktığın kaloriyi, eliptik bisiklette 30 dakikada yakarsın ama eliptik bisiklette yaktığın kaloriyi, daha az efor harcayarak yakarsın.
    eliptik bisiklet, çok fazla yormadan spor yapmaya olanak verdiği içi hamile kadınlar için de ideal bir kardıyo antrenmanıdır!

    koşu bandı mı eliptik bisiklet mi?

    çok yönlü bir spor aleti olan koşu bandında düşük tempoda yürüyerek hafif bir antrenman yapabilir ya da belli bir hızda ve eğimli zeminde tempolu yürüyerek yağ kaybını hızlandırabilirsin.
    kardiyo antrenmanı yapmak için her yaşa ve fitness seviyesine uygun bir fitness aletidir. tüm kas gruplarını çalıştırırken, kemik yoğunluğunu da artırır.

    koşu bandı kaç kalori yaktırır?
    koşu bandında 1 saatte 866 kalori yakabilirsin. harcayacağın kalori, kilona ve hızınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir

    koşu bandının püf noktaları!
    yürümek ve koşmak, eklemlerine ve kemiklerine eliptik bisiklette olduğundan daha fazla yük bindirir. günümüz teknolojisi ile üretilen koşu bantları, adımlarının basıncını hafifleten darbe emici özelliğe sahip. bu yüzden açık havada yürüdüğünde ya da koştuğunda, eklemlerin koşu bandına göre daha fazla etkilenir! tüm koşu bantlarında hızı ve eğimi değiştirebileceğin ayarlar mevcut.çoğu koşu bandında süresi, mesafesi, hızı ve eğimi önceden hazırlanmış, kişiye özel fitness programları da var.
    bu şekilde antrenmanın yoğunluğunu kendi hedeflerine göre ayarlayabilir ve koşu bandından maksimum verim elde edersin.

    eğer herhangi bir sakatlığın ya da rahatsızlığın varsa, koşu bandı ya da eliptik bisiklet kullanmadan önce, doktoruna danış ve hangi makineyi seviyorsun, niye kullanıyorsun, beklentin ne, bunları kendine sorarak tercihini yapabilirsin.

    debe editi: (bkz: debauchee)
    isimli yazarın hamilelikte eliptik kullanımı uyarısı üzerine:
    hamilelik sırasında ekstra ağırlık ve kilonun eşit olmayan dağılımı ağırlık merkezini değiştirir. ekstra ağırlık aynı zamanda bel ve pelvik bölgedeki eklem ve kaslara baskı uygular ve dengenizi kaybetmenizi kolaylaştırır. hamilelik esnasında üretilen hormonlar, eklemlerin gerilmesine bağlı olarak yaralanma riskini artırır.
    hamileyken koşu bandı yerine eliptik bisiklet tercih edilse de, düzenli spor geçmişiniz yoksa tercih etmeyin. onun yerine yürüyüşü spor rutininiz haline getirebilirsiniz.
    hamileyken eliptik bisiklet kullanmayı istiyorsanız doktorunuza danışarak sertifikalı bir eğitmen gözetiminde yapmanızda yarar var.

    2. edit: (bkz: dodiyez355) isimli yazarın uyarısı üzerine yazının sonuna koşu bandı ve eliptik karşılaştırılması eklendi.
  • koltukta soldan saga donmeyi en buyuk hareket olarak benimseyen benim gibi birinin (ne akla hizmetse) evine aldigi kardiyo cihazi. elbise askisi olarak kullaniyorum, iki haftada bir kez uzerine cikip; 20 dakika orta zorlukta bir program yapiyorum sonra "hep yapayim yau, iyiymis bu" diyor ertesi gun kendimi dondurma yerken tv izlerken buluyorum. guzel alet yalniz, cidden her tarafi calistiriyor (ya da ben her tarafimdan terleme yetisine sahibim).
  • yok eve egzersiz aleti alınmazmış. illa spor salonuna gidecekmişsin bunun için. o aletler elbise askısı oluyormuş bir süre sonra gibi laflar eden, heves baltalayıcı insanların tavsiyelerini göz ardı edip bir an evvel edinin bu aletten. mümkünse manyetik olsun.

    ilk kullandığınızda, orta zorluk derecesinde 5 dakikada hatta 2-3 dakikada zorlandığınızı hissedeceksiniz. sakın korkmayın, hevesiniz kaçmasın, işte popoyu bu kadar büyütürsem olacağı buydu deyip hedefinizden uzaklaşmayın. her gün birer dakika hatta ne dakikası saniyeler arttırarak gidin. günde 5-10 dakika arttır diyenlere aldanmayın. günde aralıksız 40 dakika yapıyorum diyenlere ise şüpheyle yaklaşın, ya da önlerinde eğilip tapınabilirsiniz.
  • 15 dakika kullandığımda normalde çok zor terleyen beni bile ter içinde bırakan alet. spor hocası da zaten yağ yakımında çok etkili olduğunu söyledi. şimdilik tek sorunum, süresini biraz bile olsun artıramamam. yapmaya başladıktan 2 dakika sonra nefes nefese kalıyorum, 15 dakikayı zor bitiriyorum çünkü.
    şu an spor salonunda en saygı duyduklarım, etrafta kaslarıyla gezenler değil, bu aleti yarım saat aralıksız kullanabilenler.
  • tempomu yükselttim ama dayanıklılık yerlerde sürünüyor. 6. seviyede 15 dakikada 3.5 kilometre yapabildim, 20 dakikaya çıkardığımda anca 4km oluyor, tempom düşüyor. biraz daha zorlamam gerekiyor sanırım...

    5 ay sonra gelen edit: şu anda 6. seviyede 30 dakika da 7km yapabiliyorum. seviyeyi 4'e indirip süreyi 1 saate çıkarttığımda ancak 10km yapabiliyorum. ilk hedef 1 saatte 12km. orta seviye hedef 1 saatte 14km.

    6 ay sonra gelen büdüt; 53 dakikada 12km yapabilir hale geldim. 1 haftadır çıkmıyordum tepesine, dün çıktım başladım döndürmeye, 40 dakika oldu 6km'de benim moral bi bozuldu. lan dedim vücud dediğin nankör 1 hafta ilgilenmedik bak gördün mü hemen düşmüş. öyle veya böyle 10km yapayım zamanı ne olursa olsun artık dedim. koş koş gitmiyor sıçtımının sayacı. neyse zorladım zorladım çıkardım 10k'yı 65 dakikada. aleti durdurdum sonuç ekranına bir baktım 10km değil 10mil koşmuşum! 65 dakikada 16km! ıronman'e katılırım bendeki bu salaklıkla!
  • 15-20dk'lık tempolu bir çalışma ile bile sizi terler içersinde bırakan, evde büyük bir alan kaplamayan, kanımca, en iyi kondisyon aleti. vücudum forma girsin, çok zamanım da gitmesin diyorsanız kesinlikle bir tane edinmelisiniz.
  • aynı zaman diliminde, normal koşu bandının 2 katı daha fazla kalori yaktıran, neredeyse vücudun tüm kaslarını çalıştıran, neden üstünde 30 dk dan fazla kullanılmamalıdır ibaresinin yer aldığını merak ettiğim alet.
  • zaman bükücü. üzerindeyken geçirilen 20 saniye normal zaman akışında 1 dakikaya eşit.
hesabın var mı? giriş yap