• elfebe
  • etkileyici olmasını tolkien'in aşmış bir dilbilimci olmasına borçlu olan dil.
  • hemen her türlü gotik müzik grubuna isim babalığı yapabilecek nitelikteki -anlamlı yada anlamsız- kelime yapılarına ve fonetiğe sahip, yaratıcılığın sınırındaki kurgusal dil. herhangi bir şey ifade etmesi de önemli değil, kulağa yeterince güzel geliyor mu? geliyor. al bak uydurayım hemen bi tane, "quênth lethia". neofolk ya da gotik metal temalı şahane bi iskandinav grup ismi oldu. anlamı da şey olsun, ee, "zifiri karanlığın içinde parıldayan sukûnetle yoğrulmuş sonsuz kanıksanmışlık".. hmm, evet..
  • şu dili mahmut abi bile konuşsa otomatikman zarif, pürüzsüz ve güzel olur.
  • yapay olamayacak kadar doğal görünen dil. yazısını güzelleştiren temel şeylerden biri, sesli harflerin doğru pozisyonlandırılması.
    http://www.starchamber.com/…ish-in-ten-minutes.html
  • ciddi ciddi bunu öğrenmeye çalışan insanlar tanıdım ben. hayır okuduk izledik sevdik ama bu kadarı da fazla bence ya.
  • 13 ay civarı çocukların süper konuştuğu dil.
  • quenya ve sindarin diye iki kolu vardır
    high elf'lerin konuştuğu quenya bildiğimiz dünyadaki latince tadında bi dildir.. (quenya okuyunca bayağı bi finceye benziyo aslında)
  • sözlüğünü arayanlar için mükemmel bir kaynak şuradadır.
  • çoğunuz yüzüklerin efendisi serisini izlemişsinizdir en kötü duymuşsunuzdur. serideki elf ırkının konuştuğu, bizzat tolkien tarafından orta dünya için oluşturduğu bir dildir elfçe.

    elfçe (veya elf dilleri) içerisinde birçok lehçe barındıran, kendi alfabesi olan çok kapsamlı bir dil ailesi. tolkien eski bir fin destanı olan kalevaladan esinlenlenerek bu dilleri oluşturmuş. içerisinde birçok fince, isveççe hatta göktürkçe kökenli kelime barındırıyor. tolkien'ın kitaplarını yazarken sıkça iskandinav ve türk mitolojilerini referans aldığı bilinen bir gerçek. en sık kullanılan elf dillerinden birisi ise quenya'dır. ilginçtir ki bu dille ilgili ilk atılımlarını daha ortaokula giderken yapmıştır.

    tolkien, quenya’yı oluştururken kurmaca metinlerinde neredeyse her bölgeden elfin başka bir ağızla quenya’yı konuşmasını istediği için değişken şekillerde ve farklı varyasyonlarla oluşturmuştur. kendisi de uzun seneler antik diller üzerine eğitim aldığından kurguladığı orta dünyadaki dilinde göçler ve diğer ilişkiler ile nesilden nesile değişmesi gerektiğini düşünerek dillerin gramerini oluşturmuştur.

    quenya dili özünde tüm elflerin dilidir. yüzüklerin efendisi üçlemesinde yoğun olarak ve tolkien’in ölümünün ardından oğlu christopher tolkien’in yayınladığı hobbit ve yüzüklerin efendisi’nin geçtiği ortadünya’ya ilişkin denemelerini içeren silmarillion isimli kitapta quenya’ya rastlamak mümkündür. tolkien’in quenya ile yazdığı en uzun yazı ise “namarie” isimli şiirdir.

    tolkien'ın dil mahareti sadece bununla kalmıyor. bir diğer elf dili sindarin, cücelerin kadim dili khuzdul, sauron'un konuştuğu nefesimizi kesen kara lisan gibi birçok örnek mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap