• pekcok kişinin onları chemical brothers ile karıştırmasına ragmen, michael simpson ve john king (dust brothers) teknoloji ve ansiklopedik müzik bilgisini kendilerine müzik sektorunde yeni bir amac ve tarz yaratmak icin kullandılar.endustrıdekı en iyi yapımcı takımı olarak her bırlıkte calıstıkları gruba/sanatcıya elestırel olarak ve satıs grafıgınde buyuk basarılar saglayıp altın ve platın plak koleksıyonlarına sureklı yenılerını eklemekteler.
    direk bilgisayara kayıt saglayan macintosh bazlı bir sistem kullanan ıkılının dırek kes ve kopyala sistemi basta hip hop olmak uzere tum muzıgın sınırlarını zorlamakta. yapımcı olarak ustun yeteneklerı onları parcalarını/muziklerini remix letmek isteyen tum grupların/sanatcıların a kategorısınde en ust sıraya yerlestırıyor.
    80 li yılların ortalarında guney kaliforniya da sadece rap muzıgı caldıkları bı radyo sovunda kolej dj leri olarak baslayan simpson ve king kısa zamanda kendilerini tone_loc ve young mc gibi grupları bunyesınde bulunduran delicious vinyl icin muzik yaparken buldular. beatie boys 'un beklenmeyen bir studyo ziyareti sonrası tum zamanların en onemli rap albumlerinden birini dogurdu:paul's boutique. dijital "sample" ların kullanılmasının oncusu olan album icerdigi yuzlerce albumden toplanmıs ve bırlestırılmıs, gunumuzde hala taklıt edılen zengın tarzıyla muzık tarıhınde yerını aldı.
    rap gittikce belirli noktalarda toplanıp formule edilmeye baslayınca dust brothers daha uc ve farklı tarzlara yoneldiler. beck ile calisan grup, folk un tarz belırleyıcısı/oncusu olan bu grubun sıradısı olusuyla 96 yılının en ıyı albumlerı arasında yer alan "odelay" ı yaratmasına yardımcı oldular.
    o zamandan berı arada "mainstream" projelerde de calısıyorlar, genclerden kurulu hanson 'ın bır numaraya cıkan sıngle ları "mmm bop" , rolling stones albumunun ilk single'ı gibi ama bu arada daha az medyatik projeler aramayı da ıhmal etmıyorlar. "orgasmo" adında bır fılme soundtrack calısması ıcın primus la calısıp aynı zamanda marilyn manson la goth!un palyaco prensının yenı albumu uzerınde calışmış olan grup fight club ile istedigi yere yaklastı sanırım.
  • fight club filmininn soundtrack'ini hazırlamış olan şahsiyetlerin hazırladığı bu album, tek başına (film'den ayrı olarak) tribal bir içerikle dinlendiğinde aşmışlık derecesi tartışılmayacak derece anlaşılan grup.
  • fight club soundtrackindeki medula oblongata adli eseri nasil bir kafayla yaptiklarini merak ettigim gruptur.
  • daw niyetine mi yoksa rewire niyetine mi orası bilinmez ama nihayetinde ableton live kullanmakta olan ikili.

    link

    david fincher, şu malum filmin müzikleri için bir süre radiohead'in peşinde koştuktan sonra daha önce hiç film müziği yapmamış olan bu ikiliyi bu iş için ikna etmekle ne iyi etmiş dersiniz filmi her izleyişinizde. albümü bir şekilde bulur, şehirler arası otobüs terminallerinde, dışarıdaki inanılmaz sıcak hava yüzünden soğuk duvara sırtınızı dayayıp yatarken, yabancı'yı okurken, kürek çekerken, sıçarken falan dinlemeye başlarsınız. albümdeki her melodi, her ritm size günlük hayatınızda her gün yediğiniz onlarca dayağı tekrar tekrar yaşatmaya başlar bir süre sonra. bağımlısı olursunuz stockholm sendromu yüzünden.
  • şarkıları trip-hop veya electro türlerine girer genellikle. ilk defa 1985'te bir arada sahneye çıkmışlardır.

    (bkz: original chemical brothers)
  • insanı alıp tribal alemlere, dumanlı bilinmezliklere goturen sarkıların mimarlarıdır.(bkz: edebiyat yapmak)
  • chemical brothers´in 93-03 yillari arasindaki singlelarindan ve canli performanslarindan olusan dvd´deki röportajlarda bir kac kere "onlar hala dust brothers´ken..." gibi sözler duymamdan ötürü chemical brothers´in eski hali oldugu kanisina vardigim grup.
  • dust brothers'ın arkasındaki asıl adam matt dike isimli bir los angeles gencidir. derler ki paul's boutique efsanesinin büyük bölümünden sorumludur..

    http://www.beastiemania.com/whois/dike_matt/
hesabın var mı? giriş yap