• ey vekil
    tevekkülden söz etme
    aç sefil gezmenin de bir adabı var
    çift lavasa tavuk döner üç lira
  • öncelikle dindar bir insan olarak "nefis doymaz" diyeyim ve ilk eksileri hemen alayım.

    farkındalığı yüksek, iradesi güçlü insanlar hayatın sırrının doymakta değil tatmakta olduğunu bilirler.

    dünya çeşitli nimetlerin, keyiflerin ve sıkıntıların tadına baktığımız yerdir.
    bu nimetlerin, keyiflerin ve sıkıntıların tam ve en mükemmel halleri ise ahirettedir.

    acıkmakla ilgili yazdığım entriden sonra doymak hakkında da yazmak istedim. (bkz: #120901440) şeyler hakkında konuşup bırakmaktan çok hoşlanmıyorum. onların neden öyle olduğunu da düşünmek gerek.

    maksat yemek yemekten doymaksa doyum ghrelin hormonunu çalışmayı durdurmasıyla oluşur.

    ghrelini durdurmak içinse kan şekerini biraz yükseltmek gerekir. yediğiniz miktar önemsiz. kan şekeriniz yukarıya doğru hareket ettiğinde ghrelin durur. ama gel gör ki, yediklerimiz midemizde ve bağırsaklarımızda bir müddet bekledikten sonra kana karışır. kana karışma biraz geç başladığı için yemek yediğimiz sürece ghrelin hormonu salgılanmaya devam eder. bu hayatın fit olma hacklerinden biri biraz yiyip kalkmaktır. 10 dk sonra kan şekeri yavaştan yükselmeye başlayacak ve ghrelin hormonu duracaktır.

    (bkz: #120893249)

    midenin genişleyen bir yapıda yaratılması,
    ghrelin hormonunun yemeye başladıktan 15-20 dk sonra durması,
    orgazmın çok kısa sürmesi,
    her kısa keyfin pek çok meşakkati beraberinde getirmesi

    dünyamızın nasıl kodlandığı hakkında bize fikir vermeli.
    hayatın faniliği ve ahiretin gerçek yaşam yeri olması hakkında bize bir şeyler öğretmeli.

    doymak, doygunluk hemen hemen her dinde yerilmiştir. herhangi bir zevkin dibine varmayı ummayın. emin olun keyfinden çok sıkıntı verecektir. konunun uzmanları sürekli endorfin, dopamin salgılanmasının beyne zarar verdiğini, şizofreni, depresyon gibi daha ağır hastalıklara neden olduğunu söylüyorlar. bu hayata her türlü zevkin en zirvesine çıkalım diye değil, nimetlerin tadına bakalım ve esas, sıkıntısız hallerini bulabileceğimiz ahiret hayatına talip olalım diye gönderildik.

    bulunduğumuz yaşa gelişimiz şimdi nasıl hızlı geçmiş gibi geliyorsa, öldüğümüzde de hissedeceğimiz şey bu olacak.

    ne kadar çok yemek yemiş olduğumuzun, ne kadar sık orgazm olduğumuzun, ne kadar çok mala mülke sahip olduğumuzun hiçbir önemi kalmış olmayacak.

    şu andan öldüğünüz ana hayalen gidin. yatağınızda solmuş vucudunuzla ömrünüzün son saniyelerini tükettiğinizi hayal edin. o yataktaki kişi "keşke şunu da yiyip biraz daha dopamine doysaydım" mı diyecek yoksa gittiği yere daha hazır olarak gitmiş olmayı mu umacak bir düşünün.

    o an göz açıp kapayıncaya kadar gelecek.
  • hayatim boyunca bir ya da iki kez basardim. bazen oyle yiyorum ki dalak, ciger, pankreas ne varsa mideye yardima kosuyorlar. "afrikadaki bir insanin organlari olsaydik da 7/24 yatsaydik" diye dert yaniyorlar benim organlar. bazen uzulmuyor da degilim ama bana cok giydirdikleri icin oldukten sonra fazla yemek yiyen birine organlarimi bagislayip bir de orada calismalarini istiyorum hiyarlarin. vasiyetimde de organlarimi bagisladigim kisinin fazla yemek yiyen baska birine bagislamasini dileyecegim.
  • canlıları yeme zevkinden mahrum bırakan bir hastalık

    (bkz: yerken yerken yemez olmak)
  • 8 yaşına kadar anlamını bilmediğim durum*..o güne kadar annem ne kadar "oğlum doydun mu" diye sorduysa hepsine anlamadan evet cevabı verdiğimi farketmiştim..
    (bkz: acıkmak)
  • kesinlikle beyinde biten olaydır. mideye değil beyne kelepçe takılmalıdır. akıl yemekte bir kaldı mı göz bir şey görmez, her şey yalan olur. bünye kilitlenir, gider istediğini alır.
  • daha fazla yememek için sebep değildir*
  • eğer iyice şişilmişse hep doyduktan sonra diyet kararı alınır.
  • müslüman kişiye haramdır. sofraya aç oturulur ve sofradan aç kalkılır yoksa obezlik ve bir sürü sağlık sorunu meydana gelecektir.
  • 3 big mac 1 büyük patates 1 büyük koladan sonra hissettiğim şey...
hesabın var mı? giriş yap