• özellikle ea'in bokunu çıkardığı mevzu. şöyle ki; http://i.imgur.com/ajgeal0.png
  • bir genişleme paketinde çıkabilecek içeriği 3e, 5e bölme modası...
    insanı oyunlardan soğutur. özellikle türkiyedeyseniz kredi kartınızı kabul etmeyen platformlar** yüzünden gına gelir...
  • gün geçtikçe daha çekilmez olmaya başlayan pazarlama stratejisi.

    aslında bir ayrım yapmakta fayda var. örneğin skyrim'e gelen bazı dlc'ler para etmez diyemeyiz. bunun yanında yine total war gibi yapımlara gelen ek campaigne haritaları vs her şeye rağmen alttan alınabilir.

    yine blood & gore paketlerinin para ile satılmasını da anlamak mümkün yaş sınırlaması gibi durumlardan dolayı.

    lakin tutup da oyunun içerisindeki bir itemi yahut ıvır zıvır bir sürü şeyi dlc adı altında satmak düpedüz hırsızlık. yine total war'dan örnek verelim, oyunun içerisindeki milletlerin dlc olarak satılması ne demek? bu ulusların bazı askeri birimlerini ya da?

    herhangi bir fps oyununda para vererek silah açmak da aynı şekilde?

    dlc dediğimiz şeyin oyunu bir yerden alıp başka bir yere getirmesi gerekir bence. yani örneğin oyun süresi 6 saatlik bir yapım var diyelim. çıkarılan dlcyi aldığım zaman o yapıma bir 2-3 saat eklemesi lazım bunun.

    örneğin outlast'a gelen whistleblower'a bir itirazım yok. çıkaracaksanız çıkarın böyle.

    hatta ileri gideyim. attila'nın rome 2'ye bir dlc olarak gelip o şekilde satılmasını tercih ederdim.

    lakin gidip oyunun içerisinde yok araba boyasını, yok silahı, yok yönetilebilir ulusları, bu ulusların savaşçı birimlerini parayla dlc diye satmaya çalışıldığı zaman haklı olarak uyuz oluyor insan.

    sonuçta ortalama 80 tl verdiğin bir oyuna bir o kadar da ıvır zıvır dlc parası veriyorsun.
  • iyidir kötüdür o farklı ama bir pazarlama harikası olduğu kesin. bunu bulanı bir yerde kıstırıp tebrik etmek gerekir.
  • oyun piyasasında kendine yer edinmiş bir çeşit orospu çocukluğu. oyuna para verenleri geçtim, torrent vs indirenleri bile rahatsız ediyor.
  • "30$'a retail version aldığınız oyun aslında buz dağının görünen yüzü. toplamda 60$ daha ödeyeceksiniz ki oyunun tamamını alabileceksiniz." cümlesinin ingilizcesi.
  • oyun çıktıktan bir süre sonra ilgiyi devam ettirmek için yeni content üretip bunun satılmasını anlıyorum. day one dlc dedikleri ibneliğin en önde gidenidir. collectors edition'lar var birde, onlar size özel bir oyun kutusu, art book, usb disk, mouse pad vs vs ekstra bir şeyler verir ve parasını hakeder, ama sen parasını verip aldığım içeriği bana eksik veriyorsun be amın oğlu. hadi oyun 10 dolar olsa üzerine bir şeyler istesen ona da tamam. 100-200 dolarlık dlc de nedir yahu? biri şunları silksin!
  • bir çok oyunun resmen içine sıçan bir pazar yöntemidir. hani yapımcılar "biz nu oyunun içine nasıl sıçıp sıvazlarız" deseler en güzel hali budur..

    velhasıl zamanında para verdiğiniz bir oyunu bile, yapımcıların sırf bu dlc uygulamasından daha fazla para aklayabilmek uğruna oyunu tamamen ücretsiz tağıtıma çıkarır ve içinizden ana avrat söversiniz. size de soğuk su niyetine "ayrıcalıklı" etiketiyle bir paket/item verirler... böyle düzenin..
  • oyun dünyasının yüz karası lanet uygulama. korsana davet resmen.
  • oyuna ek olarak çıkartılan indirilebilir içeriklerdir. eskiden yoktu böyle şeyler. bir oyun aldığınızda her ay bu dlc denen şey çıkmaz, onun yerine bir müddet sonra (1 yıl civarı) ek paket getirilirdi. bu ek paketlerle yepyeni bir oyun oynuyormuş hissi yaşardık. şimdi ise öyle mi? bir oyunla beraber 10 tane dlc geliyor ama içleri bomboş. neymiş, yeni bir silahı kullanmak için yalnızca 3.99 dolara gereksiz bir dlc alacakmışız.
hesabın var mı? giriş yap