• çobana saldırısı sonucu öldürülmüştür.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25037458.asp
  • insanı delirten olay. lan leopar vurduğunuz. elinde tüfek var sık havaya hayvan zaten gider. bok var öldürdünüz hayvanı. zaten hepi topu muhtemelen yirmi tanelerdi ki bi tanesi diyarbakırda ne gezer başlı başına bi mucize hemen vurun öldürün. aferin size.

    ps: asılın eksilemeye daha da abanın. bu bi şeyi değiştirmez.
    ps2: bi salak daha aman şöyle böyle diye mesaj atarsa direkt küfür alır karşılık olursa. ulan doğadan bi habersiniz, hayvan davranışlarından da. maşallah hepiniz de bir çoban ve sözde ona saldıran leopar durumu varken bir çobanın bildiğin ' saçma' ( tüfek cinsi anam bu ) ile hayvanı öldürüp nasıl oldu da arkadaşına en ufak bi zarar vermedi sorusunu sormaktan acizsiniz. o zaman kesin sesinizi. fikirlerinizi de kendinize saklayın.

    bakın bu resimde gurula poz verern saldırya uğrayan zavallı (!) çoban. surat ifadesine bakın resimde sonra konuşun keresteler.

    zaruri ek: mesaj almaktan yoruldum. başkaları da anlatmış ama anlamamkta bir ısrar var. bir çifte ile ateş ederek boğuşma halinde altta yatan bir çoban ve hemen üstünde onu parçalamaya(!) çalışan bir ikiliden sadece leoparı öldürmeyi bunu yaparken insanı yaralamamayı başaramazsınız. av tüfeği dediğin şey saçma attığından ve bir nokta değil alanı vurma amacı olduğundan bu imkansızdır hele de sözde panik halinde. daha fazla yormayın beni.
  • rıza abi hatırlatıver de bir dahaki leopar saldırısında havaya sıkalım korkup kaçıyormuş hayvan. yav arkadaş tamam vallahi ben de çok üzüldüm o hayvanın öldürülmesine de yeminle ironi yok bak bu dediğimde, planet earth terbiyesiyle büyümüş insanım üstüne carl sagan cosmos kombosuyla hem de. ama yani arkadaşına leopar saldırmışken ki alışık değilsin böyle şeylere dur havaya sıkayım da korkup kaçsın şeklinde düşünecek, soğukkanlılığını kaybetmeyecek üç adam çıkmaz lan şu memlekette. harbi klavye başında yazmanın rahatlığı mı bilemedim. bak leopar dedim. saldırıyor dedim...

    neyse tanım gelsin... üzücü bir olay... yanlış yer yanlış zaman yanlış insan...
  • olay, haberde verildiği gibi gerçekleşmişse öldürülmesine üzülmeyeceğim leopar. kim kendisine saldıran leopar karşısında ''öldürürsem soyu tükenir'' diye düşünür? her canlı, kendisine öldürme amacıyla yaklaşan başka canlılara karşı kendini korur. bunun en kolay yolu da karşındaki seni öldürmeden senin onu öldürmen. adam leoparı boşu boşuna öldürmüş olsa üzülürdüm, hatta böyle bir şey yapacak adamı leoparın öldürmesini bile isterdim ama durum farklı. orman kanunu gibi gelebilir ama ormandan yeni çıkmış bir hayvan türü olarak ''yaşa ya da öl'' mantığını yadırgamıyorum.
  • evladım diyarbakır'da, çevresinde ve dağlarda o kadar gezdin. elinde g3 ve kalaşnikof olanlardan bir şekilde canını hadi kurtardın.
    lan ne istedin çobandan.

    hadi çobana gittin kaçsana evladım.

    çobana bir şey olmamasına çok sevinmekle birlikte,
    leopara deli üzüldüm lan.

    gurur lan benim için.

    yaşadığım toprakları leoparla paylaşıyorum.

    leopar ailesinin diğer fertlerinden ricam kendilerine dikkat etsinler. insan eti yemesinler. mutlu olsunlar.

    bir de silah diye bir şey icat oldu artık fark etsinler. pençe ve diş demode silah olarak tarihte yerini aldı. jiu jitsu veya krav maga deneyebilirler. ama silah kadar etkili değil. insanlardan mümkün olduğunca uzak bir yaşamın güvenli olduğunu fark etsinler.
  • adı bahtiyarmiş..
  • 3. dereceden kuzenim.
  • türkiye'de ilk kez görülen leopar kısmıyla güldüren haber.
    anadolu leoparı ya da anadolu parsı olarak bilinen , bir zamanlar tüm anadoluda yaşayan leopar alt türünden habersiz bir gazete haberi. gerçi haberde prof. sıfatıyla konuşan adam bile anadolu leoparını pek bilmediği için şaşırtmıyor insanı.
    hadi anadolu leoparının soyu tükendiği sanılıyor ve yıllardır görülmüyor. nadiren bile olsa görülen ve genelde bı soydaşı gibi öldürülen iran leoparı gerçeği var ortada.

    zavallı , muhtemelen aç hayvanın ve ırkının tek şanssızlığı orta doğu topraklarını yaşam alanı bellemiş insansılarla aynı bölgeyi paylaşması.
    av peşinde diyarbakıra kadar gelmiş bir iran leoparı olabilir bu şanssız güzel hayvan. ama değil de yaşayan son anadolu leoparlarından biri belki sonuncusu öldürülmüşse diyecek tek kelime kalmıyor.
  • bir sure afyon cezaevinde yatmisken sonrasinda sinop cezaevinde kalmis, dogaya sartli saliverilmis leopar. her gun ovaya inip karakolda imza atiyomuş.
  • bazı dingillere muhabet konusu olmuş hayvan. hata leoparda tabi lan sen kendini hayvandan mı sanıyorsun, benim ülkemde yaşayan iki ayaklı hayvanların yanında senin esamen okunmaz. ne hayvanlıkta yarışabilirsin onlarla ne canilik ve öldürme isteğinde.

    hayvan saldırdığı kişi tarafından değil yanındaki arkadaşı tarafından vurulmuş. ve dünyadaki en delirmiş hayvan bile bir tüfek yakınına nişan alınır ateşlenirse kaçar. hayvanı vuran adam arkadaşını da vurabilirdi.

    ve ölen ne bir kedi ne bir köpek, nesli nerdeyse tükenmiş olan hele ki o bölgede görülmesi ' mucize' olan bir hayvan. o yüzden kesin sesini siktirin gidin başka yerde geyik yapın bu duruma üzülecek kapasiteniz yoksa. keşke size saldıraydı hayvan sizin gibi elli tanesi gebereydi de o hayvan yaşasaydı doğadı. sikikler sizi.

    ps: merakınız olmasın sizin cinslerden en az elli avcı donanmış ve hayvanın yavrusu , eşi felan varsa gidip vuralım . macera olur bize kahvede anlatırız diye çoktan akın etmiştir bölgeye.
hesabın var mı? giriş yap