• (bkz: bol ve yonet)
  • story of the yearin page avenue adli albümünün onuncu parcasi. sözlerini de yazayim tam olsun :

    does the shadow live forever?
    will this graveyard be the dance floor for these corpses?
    will they be the first to fall and dance the night away?
    (dance the night away)

    why do we do this to ourselves?
    we're buying every word they sell.
    (they sell)

    starving loved ones carry our guns.
    take a look at what we've become.
    hungry nations standing in the ashes of our enemies' remains.
    (enemies' remains)

    so we dance the night away
  • steve rachmand ın bir şarkısı
  • bir problemi küçük parçalara ayırarak bunlardan elde edilen sonuçla problemin genel çözümüne ulaşmak için kullanılan algoritma modelidir.
  • stargate sg-1 dizisinin 4. sezon 5. bölümünün adı. za'tarc kavramıyla karşılaşmaya hazır olun.
  • ilgili bir video var bunu anlatan ama amerikanın 60 yıllık hedefi gibi saçma bir başlıkla yayında.

    işte o video!
  • türkçe'si böl ve fethet olan, bilgisayar bilimlerinde bir algoritma sınıflandırması, veyahut bir takım problemler için, çözüm yaklaşımı modelidir.
    başlangıç varsayımı olarak der ki optimal bir çözümü oluşturan parçalar da optimaldir. örnek vermek gerekirse, a'dan b'ye en kısa yol, c'den geçiyorsa, bu yolun a-c parçası da, a ile c arasındaki en kısa yoldur, aynı şekilde b-c parçası da, b ile c arasındaki en kısa yoldur.
    dolayısıyla, böl ve fethet, bir problemi daha küçük parçalara ayırıp, bu parçalar için optimal çözümü bulduktan sonra, bu parçaların birleştirilmesi mantığı üzerine kuruludur. bu yaklaşımdaki asıl enteresan kısım ise, bölme işleminin bir adımda değil, birim boydaki probleme ulaşana kadar ardışık olarak devam etmesidir.
    bir örnekten gitmek gerekirse, elimizde bir sayı dizisi olsun. sayılar da karışık olarak sıralanmış olsun, biz de bu diziyi artmayan monoton sırada yeniden sıralayalım.
    böl ve fethet mantığı, diziyi eşit iki parçaya böl, onları sırala, sonra sıralı bu iki diziyi birleştir der. burada alt parçaları sıralamak için de aynı adım tekrar uygulanır, ta ki eldeki parça 1 sayıdan oluşana değin.
    bu örnekle ilgili detaylı bilgi için (bkz: merge sort)
  • bir problemi doğrudan çözülebilecek kadar basit hale gelene dek küçük alt-problemlere bölerek operasyonu o küçük parçalar içinde gerçekleştirip en sonunda alt-problemlerin sonuçların bir araya getirerek başlangıçtaki komplike problemin sonucunu veren algoritma tasarım yaklaşımı.
  • medieval 2 total war üzerinde yapılmış, orta dünya temalı mod. harita, ırklar ve modelleme çeşitliliği, oyunun yaşı da göz önünde tutulursa, fazlasıyla başarılı.
hesabın var mı? giriş yap