• duyulduğunda önce cinnet geçirten sonra istemsizce mırıldanılan virütik bir jingle'a sahip yerli sesli kitap streaming platformu.

    all-star bir pazarlama, yazılım ve editoryal ekibe sahip olduğu rivayet olunuyor. storytel monopolisine karşı ne tür stratejiler geliştirecekler merakla bekliyoruz.
  • yüksek ses kalitesi sunduğunu söyleyen kitap dinletme uygulaması. "dinleseneyaanolurbi" falan daha uygun kaçardı isme. çünkü potansiyel kitleniz edebiyatla ilgilenen insanlar olduğu için ne kadar çok sokak ağzı o kadar ilgi(!) tutunamayanlar'ı da seslendirirken "tutunsana yaa", dönüşüm'ü de "dönüşsene bi' yaa" yaparsanız daha çok insanlar tarafından uygulamanız indirilecektir.

    belki seslendirme aralarında "ne di'cem kankalar gregor samsiş bi' gün devcileyin hamam böcüşü olarak buldu kendini yaaa... amma boş yapıyor boomer kafkiş. mezuna falan mı kaldı acaba, sal bizi bi' artık kafkito yaa" falan denirse z kuşağı da uygulamayla ilgilenecektir.
  • sesli kitap dinlemek için keşfettiğim harika uygulama.

    yabancı olan bu tarz uygulamaları zaten kullanıyordum, yerli ve yabancı birçok önemli eserin uygulamada türkçe yer alması süper olmuş. insan kendi dilinde rahat rahat, tane tane dinlemenin tadına varıyor. (bkz: oh be)
    şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla, 20 saniye ileri geri alma, arka plana tren yolculuğu, veya şömine başı vs gibi efektler koyabilme, indirip internet olmadan dinleme vb gibi özellikleri var. aynı zamanda kitabın belli bir bölümünü kaydedip, arkadaşlarınızla paylasabiliyorsunuz. bence yabancı muadillerinden çoğu var, azı yok.

    şimdiden güzel ve geniş bir repertuar oluşturmuşlar, umarım geliştirmeye devam ederler. özellikle yeni çıkan en çok satanlar listeleri genişletilebilir mesela.

    ayrıca görme engelli arkadaşlar için uygulamanın daha sade bir versiyonu düşünülebilir belki.
  • birkaç gündür storytel yerine kullandığım uygulama. arayüz olarak sesli kitap uygulamaları türkiye'de de dünyada da benzer bir yol çizdi ve bu şekilde ilerliyor anlaşılan. kitap çeşitliliği henüz eleştirmek için erken safhada olsa da doğru yoldalar bence, storytel de benzer seçkilerle başlamıştı.

    seslenen kitap'ın isveçli storytele satılmasından sonra, yerli bir alternatifin olması ve oyuna girmesi güzel. umuyorum farklı dillerde seslendirmelerle uluslararası oyuna da açılmayı amaçlar, isimlerini duyurular.
  • yeni denemeye başladığım, şu ana kadar da gayet memnun kaldığım sesli kitap uygulaması. kullanımı kolay, araç kullanmasam da araç modu olması toplum sağlığı açısından önemli*, kitaplığı başlangıç için iyi. en çok da sesli kitapların seslendirenler üzerinden filtrelenebilmesi özelliğini sevdim.

    podcast dinlemekten hoşlanan -o kadar yazdık, şimdi "genellikle belgesel" demesek ayıp olur- ama sesli kitap kavramına şu ana kadar mesafeli -amazon prime abonesiyken bir kez olsun audible'ın ücretsiz içeriklerine bakmayacak kadar hem de- olan biri olarak artık dinleyip dururum ben bunu. güzel iş.
  • isveç menşeli storytel'e yerli bir alternatif olan bir sesli kitap servisi.

    uygulama çok yeni olmasına rağmen çok güzel gidiyor ve şimdiden arşivinin tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. çünkü bir çırpıda sabahattin ali'nin dört öyküsünü dinledim bile. (viyolonsel, birden bire sönen kandilin hikayesi, değirmen, kırlangıçlar) arşiv genişlemezse üzer ama daha çok erken bunu konuşmak için.

    arayüzü de çok kullanıcı dostu olan bir uygulama. bi de fon müzikleri çok hoş, tente altında yağmur bile var.
  • muhteşem bir uygulama. şık bir arayüz. yeni bir uygulama olduğu için rakiplerinden bir tık önde. bas paylaş uygulaması benzersiz. trafikte uzun zaman geçirenler için harika bir uygulama. dinle, dinlet...
  • 2 aylık ücretsiz hediye kodu almıştım. denemek istediğimde sorun yaşadım. sağolsunlar hemen yardımcı oldular. destek konusunda gönlümü kazandılar. şimdi uygulamayı deneme zamanı.
  • sesli kitap kervanına katılan yeni uygulama. henüz test etmedim ama incelediğim kadarıyla storytel ile çok benzer bir kütüphanesi var. yani olan kitaplar açısından benzerlik. yoksa çok az kitap var henüz. fiyati da yakın 20tl (storytel 30). aile üyeliği getirmişler aylık 30 tl. güzel düşünülmüş yine. uygulama tasarımı hoşuma gitti. clip alma özelliği iyi düşünülmüş.

    orhan pamuk, ihsan oktay anar gibi henüz kimsede olmayan kitapları ekleyerek bir fark yaratabilirler. aksi halde tasarım ve bir kaç özellik için kullanacağımı sanmıyorum. içerik her şeydir. tabi bir de kaliteli bir seslendirme ile...

    sonnot: sesli kitap piyasasının bollaşması umarım fiyatlandırma üzerinde de piyasayı kızıştırır da daha ucuza kitap dinleme imkanımız olur.
  • storytell'de olmayan özelliklere sahip bir sesli kitap uygulaması. çok başarılı ve güzel bir girişim bence. desteklemek adına üye oldum. kitap sayısı çok fazla değil ama çoğu okuyucu için yeterli olacaktır. giderek de büyüyor. en azından genç girişimcilerimiz böyle güzel işlerle kendilerine imkanlar yaratsın. güzel projelerle böyle uygulamalar gelişsin. tasarımcılarını tebrik ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap