• "rethinking growth policies in the developing world" isimli makalesindeki "those accelerations are distributed across all continents, including africa..." ifadesiyle türk olduğunu bir kez daha hatırladıgım ekonomist.

    (bkz: bütün kara parçalarında afrika dahil)
    (bkz: üvercinka)
  • bugünkü twitleri yıkılıyor: "turkish people deserve better than having to make a choice between a gang of thieves and a gang of blackmailers. but that's where we are."
  • washington post'ta şunları yazmış:
    kısa bir alıntı:

    --- spoiler ---

    rodrik, kayınpederi çetin doğan dahil 365 muvazzaf ve emekli üst düzey subayın yargılandığı davada verilen kararın dayandırıldığı "suçlama belgelerinin" sahte olduğunun, savunma avukatlarınca tutulan abd'li, alman ve türk uzmanlarca teyit edildiğini belirtti.

    rodrik, "savcılık, o dönemde zanlılar tarafından üretildiği iddia edilen cd’lerde bulunan imzalanmamış belgeleri kaynak göstererek darbenin 2003 yılında planlandığını öne sürdü. ancak belgelerin üzerindeki son kayıt tarihleri 2002-2003 olarak görünse de, belgelerde ilk kez microsoft office 2007’de kullanılmaya başlayan bazı fontlar ve diğer özellikler bulundu. dolayısıyla belgelerin bu yazılımın piyasaya çıktığı 2006 ortasından önce hazırlanmış olması mümkün değil. cd’lerin üzerindeki el yazılarının da aynı şekilde sahte olduğu anlaşıldı.

    dahası birçok zanlı bu belgeleri hazırladıkları ya da darbe planlama toplantılarına katıldıkları iddia edilen tarihlerde ya türkiye’nin dışında ya da yüzlerce kilometre uzakta olduklarını kanıtladı. belgelerde ayrıca 2003 yılında var olmayan ya da o zamandan sonra değişmiş kurum ve yer isimleri gibi sayısız zaman uyumsuzlukları yer alıyor" diye yazdı.

    ünlü akademisyen tüm bu bulguların tek bir sonuca işaret ettiğini, bu sonucun da iddia edilen darbe senaryosunun "düzmece" olduğunu belirtti.

    ...

    en tehlikelisinin mahkemenin "belgede sahtecilikle yaptığı açık ortaklık" olduğunu belirten rodrik, "mahkeme hem yerel hem de uluslararası hukuku ihlal ederek, savunmanın, kanıtların bağımsız mercilerce doğrulanması için yaptığı tüm talepleri reddetmiştir" ifadesini kullandı.

    --- spoiler ---

    http://www.yurtgazetesi.com.tr/…lestiri-h19423.html
  • kendisi epey bir suredir harvard'da olmadigina gore karalamalarini da paralel evrenden harvardlilar yapiyor sanirim. burada konusmak yerine kendisininin karalama olarak tanimlananan sozleri/yazilarini reddedecek cengaverler gorsek keske
  • kayınpederini savunması sözlüktekilerin de zoruna gitmiş anlaşılan. şöyle deniliyor, çetin doğan işin içinde olmasaydı balyoz davası aleyhine yazar mıydı? evet, bana göre %99 ihtimal ile yazmazdı. ama bunun esas konu ile ne ilgisi var, ya da bu, savunmalarının geçersiz olduğunu mu gösterir? kayınpederi işin içinde olduğu için davayı daha yakından takip etme şansı bulmuş ve haksızlıkları birinci elden farketmiş olamaz mı? bu yüzden akademik gücünü de kullanıp önemli yerlerde bundan bahsetmesinin neresi yanlış.

    hayır öyle kaypaklıklar oluyor ki, ahmet şık tutuklanana kadar avuçlarını patlatıncaya kadar alkışlayıp faşizmi büyütenler, şık'tan sonra ergenekon davasının hukuksuzluğundan bahsetmeye başladılar. dani rodrik böyle bir çelişkide olmamışken, sanki devrimci karargah ve kck davasını onaylamış gibi hava yaratıp neden kck davası ile ilgili konuşmuyor,yazmıyor diye sözde hesap sormak en basitinden fırsatçılıktır, insanların acısı üzerinden oynamaktır, bir yerlerden kuyruk acısı olduğunun göstergesidir.
  • harvard üniversitesinde politika dersi veren küreselleşme üzerine yazdığı yazıların dikkatle okunması gereken istanbul doğumlu profesör.
  • tahliyelere seviniyoruz ya,
    her çıkanın bu adama ve eşi pınar doğan'a teşekkür etmesi lazım.

    (bkz: http://balyozdavasivegercekler.com/)
  • günün asıl kahramanı, balyoz davasını çökerten adam.
  • laik cumhuriyete yapilan sistematik liberal ihaneti isim isim cok net kategorize etmis ekonomist. sanki daha da listeleyecekmis ama gerek gormemis. http://rodrik.typepad.com/…tual-responsibility.html

    isin ilginci fazla ilgi de cekmedi nilgun-cerrahoglu gibi bir kac gazeteci disinda.

    edit: link
  • siyaset bilimi lisans diplomasını, kamu yönetimi dalında master ve ekonomi dalında doktora dereceleri alarak tamamlamış, harvard john f kennedy school of government profesörü, ekonomist. türkçede yayımlanmış “küreselleşme sınırı aştı mı?” ve “yeni küresel ekonomi ve gelişmekte olan ülkeler: dışa açılma nasıl gerçekleştirilmeli?” adlı iki kitabı bulunmaktadır.

    bir röportajında harvard’da öğrencilikten profesörlüğe uzanan hikayesini, “ robert kolej’i bitirdikten sonra elektrik mühendisliği okumak için harvard’a geldim ancak böyle bir bölüm olmadığını ancak harvard’a geldikten sonra öğrendim. beni nasıl kabul ettilerse...”şeklinde anlatmaktadır.

    mesleki başarısına ek olarak, pınar doğan gibi gencecik, pırıl pırıl ve ileride alanında belli isimlerden biri olacağı aşikâr, son derece donanımlı ve de başarılı bir akademisyenle evlenerek zevkini ve kalitesini göstermiştir.

    ayrıca yorumlarına her zaman yüzde yüz katılmamakla birlikte, en azından çok başarılı birer alternatif yorum olarak değerlendirilebilecek makalelere imza atmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap