• yalan yok insan heyecanlanıyor... gerçekten denilen işlevlere ulaşırsa...
    aselsan ve bilkent üniversitesi ortaklığında "ab-mikronano" şirketin temiz odaları ve ilk kez denenecek teknolojilerle inşa edilecek binanın temeli, bilkent yerleşkesinde yer alan bilkent cyberpark teknokent bölgesinde olacakmış. haberlere göre bu tesiste üretilecek gan temelli çipler sayesinde savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4g/5g cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen dünyanın 4. ülkesi konumuna yükselecekmişiz.
    eğer gerçekleşirse takdire şayandır. tören de yapılsındır. haktır. ama profosyonel ordu dediler komutanlar ihraç edildi kınamaktan öteye gidemeyen ordumuz oldu, adalet dediler para sahiplerine çalışan adliye saraylarımız oldu, devlet işleri dediler maliyetiyle dudak uçuklatan aksarayımız oldu... şimdi çip fabrikası diyoruz, gene afili bir bina, nurtopu gibi süprizimiz olmasın? o çipleri bize takmasınlar?
  • yemin ederim cin fabrikasi seklinde okudugum baslik. en iyisi gidip yatayim.
  • jip fabrikası şeklinde okuduğum başlıktır.
  • cips fabrikası şeklinde okuduğum başlık.
  • internet denen şeytan icadına düşmanlığım her geçen gün daha da artıyor dedirtmiştir başkomutana
  • 30 milyon dolar yeterli mi emin değilim ama ekmel hocanın adı geçiyorsa doğrudur. sırf cadence gibi programlar bile yaklaşık bir milyon dolar lisanslı. yapısal donanımı inanılmaz pahalı. milyar dolara çıkabilecek düzeyde olduğunu anlatıp duruyordu hocalar. kullandıkları teknoloji hakkında daha doğrusu hangi prosesleri ve cihazları kullanacaklar bilgim yok. umarım sonu mems gibi olmaz. o da zamanının baya önde gelen teknoloji yuvasıydı.harcandı gibime geliyor. daha yeni yeni mikrotasarım mikrosens gibi şirketler tayland a ihracat yapmaya başladı. bir elektronikçi olarak hatta elektronik opsiyonunda birisi olarak sevindim. belki bize de ekmek çıkar*
  • "dedelerimizin instruction'larını okuyamıyoruz! ilkokullarımızda assembly'i, sequential logic design'ı, vhdl'i, verilog'u zorunlu ders olarak vereceğiz! add'i, jump'ı, branch'i çok iyi biliriz. biz biliriz biz!"
  • o değilde rusyada 450 milyon yıllık chip bulunmuş, ondan haberiniz varmı ey ahali bkz : http://thisisyourwake-upcall.blogspot.com.tr/….html
  • ak sevicileri yine galyana getirmiş. bi sakin beyler, relax. daha temeli atılıyor sadece . kaldı ki ne fabrikası, bir olmadı iki bina yapacaklar. bilkent yerleşkesinin tamamından büyük çip fabrikaları var dünyada.

    ha evet güzel böyle bir adım atılması. ama fabrika temeli atmakla iş bitmez. zaten fabrikanın hemen tüm donanımı yurt dışından gelecektir. sonrasında da sıra üretime gelir. hemen vay dünyaya meydan okuduk, yok dünyada şu ülkelerden sonra çip üreten ülke olacağız. geçin bunları.

    ama tabi al sevicilere laf anlatmak zor. onlar casper ı da bilgisayar üreticisi zannediyorlar.
  • çit fabrikası şeklinde okuduğum başlıktır
hesabın var mı? giriş yap