• ülkedeki en üst seviye, en elit, en donanımlı isimleri hatırlamaya çalışın. misal, benim aklıma ilber ortaylı geliyor. ya da ikna edip isviçre'den getirip gazi yaşargil'i urfa'dan aday yaptığınızı düşünün. ya da deyin ki yöre halkı bağnazdır, islamcı olmadıkça oy vermez. gidin getirin ekmeleddin hoca'yı. sizce urfa'dan seçilme şansları var mı?

    ama koy oraya bir aşiret reisini ya da yakınını; en azından şansını zorlamış olursun. bu ülkede liyakata niteliğe değil adayın "bizden" olup olmadığına bakılır. chp bunu geç de olsa öğrendi. millet de bunu eleştiriyor, sanki urfa halkı çok kaliteli adaylar olsun istiyordu da..ulan ibrahim tatlıses'in bir takla atmadığı kaldı adaylık için. akape onu aday gösterse muhtemelen türkiye rekoru kıracaktı, enayi islamcıları kerizlemesiyle meşhur fadıl akgündüz siirt'ten milletvekili seçildi. daha ne olsun?

    edit: düzeltme
  • a.k partisinin cumhurbaşkanlığı için gösterdiği adayı akıllara getiren hareket.
  • hacı abi, tamam koy dünyanın en kültürlü adamını oraya, oy alabilecek misin? "duruşumu gösterdim" ya bu duruş yıllardır gösteriliyor, ingiltere'de yaşasan o duruşun karşılığını alırsın ama türkiye'de yaşıyorsun. ülkenin yarısı bir partiye ait, diğer yarısı o partiden çekebildiğini çekiyor. sonra da "alkışlayın ulan ibneler". akp her oy mübah diye yaptığını bırakmıyor, chp yapınca ouuu.
  • bunu savunanlar akp için makarnayla oy topluyorlar diye zırlamasın bir zahmet. kim nasıl oy alacaksa doğru yanlış bakmadan elinden geldiğini yapıyor, bunun adına da demokrasi deniyor.

    işte türk siyasetinin ikiyüzlülüğü. akp'liler bu durumu eleştiriyor, chp'liler savunuyor. halbuki yıllardır akp aynı şeyi yaptığında chp'liler eleştiriyor akp'liler savunuyordu.
  • abd sağcıları, sağcılar toplumu, toplum solcuları dönüştürürken solcuların hiçbir şeyi dönüştüremeyip, başarılı olmak için, karşı olduğu değerlerin kendisi hâline gelmesidir.

    fikri sağlar, aykut erdoğdu ve ali bucak... tebrikler chp, bu eklektizmi ancak sen başarabilirdin!..
  • bir chp'li olarak tüm siyasi gerekçelerine rağmen asla savunmayacağım hareket. madem aday olmuş bu saatten sonra tek dileğim bu tür adaylara taviz verilmemesi.
  • (bkz: zaytung)
  • her ne kadar içime sinen bir aday olmasa da;

    kontenjan değilmiş.

    bu adam partiye üye olmuş mu kurallar dahilinde? olmuş.
    önseçime girmiş mi kurallar dahilinde? girmiş.
    bölgedeki parti üyelerinden yeterli oyu almış mı? almış.

    eee? nedir senin derdin. önseçim sonuçları uygulanacak denmedi mi bu partide? dendi. "kurallara uyulsun, demokrasi işlesin, ama ali bucak'a işlemesin" mi diyorsun? sen kimsin? chp yıllardan beri yapabildiği en doğru işlemi yapmış, disiplinine de uyuyor. baştan o zaman dilekçe verip hakkını arasaydın, "ali bucak bizim partimize üye olamaz" diye. üye olarak alındıysa neyin tatavası yapılıyor kardeşim? gayet demokratik bir şekilde gelmiş.

    halkın dediği olmuş işte, urfa halkının. sen şimdi kalkar dersin ki "ıyyy, ordaki cahil halk ne anlar zateeen, starbucks'ta oturup kahve içmişliği mi var", adamın seçtiği adayı kaldırtırsın, akp oradan tulum çıkarır, sonra gelip sözlükte maç başlıklarında ağlaşırsın "güvenlik yasası çıktı siz hala 22 kişinin top peşinde koşmasını seyrediyorsunuz" diye. dimi lan? yapmıycak mısın bunu? yapıcaksın.

    oğlum evladım, birşeyleri değiştirmek istiyorsan, kendinden de birşeyleri değiştireceksin, birşeylere katlanacaksın, gerekiyorsa popülizmin de kralını yapacaksın. karşı taraf tankla gelirken sen sapanla gidiyorsan hıyarlık edersin elinde kullanabileceğin bir savaş uçağın varsa.
  • kendisi asiretci olmadigini soyleyen, demokrat oldugunu bir eleman olsa da yine de tasvip etmedigim olaydir. abisinin destege gelmis olmasi ise daha kotu. hakkinda kotu seyler duymadim ama yine de secilmesini istemiyorum.
    en azindan abisi destege gelmesieydi daha iyiydi.

    not:entrylerimden agir chp ci oldugumu gorebilir ve digerleri gibi savunma moduna girmedigimizi, gerekince tepkimizi koyabildigimizi de anlarsiniz.
hesabın var mı? giriş yap