• doktorasini bitirdikten sonra arastirma görevlisi kadrosundan, geçici olarak ögretim görevlisi kadrosuna geçmis, yardimci doçent kadrosu açilincaya kadar hizmetine bu sekilde devam edecek akademisyen. ioanna kuçuradi'nin, hem master hem doktora tezini yönettigi son ögretim üyesidir kendisi. çok siki bir çalisma disiplinine sahiptir. dersini takip edebilmek için mutlaka belli bir birikime sahip olunmalidir. felsefede en zor filozoflar kabul edilen, aristoteles, spinoza, kant, hegel, marx ve heidegger gibi filozoflar hakkinda belki de birçok felsefe profesöründen çok çok daha yetkindir. ders isleyisi cemal güzel'i andirir.
  • o gün mesela aristoteles mi işleyecek, elinde ilgili metnin en az üç farklı dilde çevirsi ve orjinali ile gelir. masanın üzeri kitap dolar. kimi yerleri orjinal metinden, kimilerini çevirilerden aktarır bir yandan da çevirilerde farklı karşılanan kavramları ve anlamlarını karşılaştırır. o gün keyfi yerindeyse ders olur destan; almanca, ingilizce, fransızca, latince, yunanca terim ve kavramlar tahtada güreş tutarlar. bünye bilgiye doyar.

    son derece başarılı bir akademisyen ve hocadır.
  • kendisini tanıdığım dönemde asistanken kant, fichte, schelling, hegel, marx, nietzsche, kierkegaard gibi "zor" filozofları canavar gibi bilen ve etkileyici bir biçimde anlatan biriydi. şimdi inanılmaz bir akademisyen olmalı. kendisine ve eğitimciliğine çok şey borçluyum...
  • batı felsefesi dışında kalan akımların zerrece önemsenmediği hacettepe üniversitesi'nde 2000 yılında saffet babür hoca'nın dersine girerek(-ki o zaman araştırma görevlisi idi) farabi'nin kozmolojik tanrı kanıtlamasını anlatmış ve beni benden almış sevgili hocamdır.
  • "19. yy'da felsefe" dersinin hegel anlattığı birkaç haftası boyunca kafamda bulanmalar, durulmalar, şimşekler ve içimde büyük bir heyecan yaratmış insandır. "sistem" denen şey nasıl anlatılır, göstermiştir. her bir detayın nasıl dönüp dönüp kocaman bir yapının ciğerine saplandığını ara sıra uzaklara bakarak filan, kendisi de bir daha hayret ederek nefis açıklamıştır. bana kalırsa olayı odur zaten: kendisine "de" her sefer yeniden anlatmaktadır.

    bir derste sormuştur: "bir şey mi var? neden gülüyorsun?". "yoo hocam, dalmışım.." deyip mosmor olmuştum. fakat hocam, dalmamıştım. "aaa, insan!" diye hayretteydim.
  • öğrencisini düşünmeye, sorgulamaya, araştırmaya iten mükemmel bir hoca. çetin hocanın derslerinden sonra "işte üniversite hocası böyle olur" dediğimizi hatırlarım.

    kendisinde renk körlüğü varmış, bir derste "ben kendimi yeşil gözlü sanıyordum, meğer kahverengiymiş gözlerim ama renk körüymüşüm" diyerek hepimizi yarmıştı.
  • "filozoflarla düşünmek" isimli kitabında okuyanları anaksimandros ve herakleitos'un çatışma ve adalet kavramlarına yaklaşımlarından, marx'ın gençlik dönemi ile son yılları arasında devamlılık gösteren özelliklerine kadar uzun ama keyifli bir yolculuğa çıkaran felsefeci. bu kitapta ben en çok leibniz ve hegel ile ilgili bölümlerden etkilendim. bu iki büyük ama zorlu filozofu, diğer filozoflarla benzerlik, ayrışmalar ve etkileşimleri içerisinde anlatmayı başarmış. hegel ile ilgili metinde başlığı yunus emre'nin bir beyitine atfen seçmesi de ilginç ve hoş olmuş: "ete kemiğe büründüm, tarihte göründüm."

    ayrıca internette dolaşan bir videosunda şeyh bedreddin ve spinoza'nın ontolojik monist temelde yakınlığını anlatıyor. izlenilmesini öneririm. çetin hocayı okuyunca görülüyor ki, aslında doğu ve batı felsefeleri arasında zannedildiğinden daha fazla bağlantı halkası var.
  • yaşlandıkça çekiciliğinin arttığını gözlemlediğim ve hitabeti kuvvetli olan eğitimci.
    gençlik fotoğraflarına baktığımda fatih ülkü ocaklarında başkan veya ikinci adam olduğu izlenimi almıştım. dersleri yoğun ve zevklidir, bu konuda kendisinin dil konusundaki bilgileri oldukça önemli yer tutuyor.
    son olarak, eğitimin online olarak verildiği bu zamanlarda da bilgisayarı açıp dersini dinlemeyi istetecek şekilde ders anlatmaya devam ediyor.
  • hacettepe felsefenin tartışmasız en ufuk dolu ve açık zihinli hocasıdır(diğerleri pek kıyaslanacak kimseler olmasa bile). kendisinden çok şey öğrenebileceğiniz birisidir. sadece bilgi seviyesi değil "bu manyakların içinden nasıl çıkmış?" diye düşüneceğiniz dereceli kaliteli bir karakteri de vardır. çok severiz..
  • şu sıralar yokluğunu hem yüreğimizde hem de ensemizde hissettiğimiz zat ı muhteşem.
hesabın var mı? giriş yap