• şöyle bir gerçek var, hiçbir özel çay markası şimdilik devlet malı çaykur'dan daha iyi çay üretememektedir. çaykur, rize'deki en kaliteli, çöpsüz, temiz mahsülü en yüksek fiyattan almaktadır. devlet tarafından konulan kota sebebiyle çayını satamayan köylü özel üreticilere daha düşük fiyattan satmakta bu yüzden de çayı keserken otuna sapına pek dikkat etmemektedir. biz bir şey biliyoruz da söylüyoruz.

    en iyi çayları için: (bkz: hemşin çayı) (bkz: çaykur filiz)
  • saygı duyulası ve takdir edilesi marka. özelleştirilirse ben alacağım.

    bana, piyasaya sürülmeyen bir ürün lazımdı ve bunun için reklamlara milyonlar döken, muhteşem internet siteleri tasarlayan ve onlarca kampanya yapan firmalara mail attım, derdimi anlattım, parasıyla mal istedim. son olarak da çaykur'a, sırf iş olsun diye ve "nasıl olsa devlet dairesi, umurlarında olmaz" boşvermişliğiyle aynı maili forwardladım.

    çok mutluyum ki içlerinden sadece çaykur hem mailime döndü, hem de yardımcı oldu. bundan sonra çaykur'dan başka çay tanımıyorum, başka çay almıyorum. çernobil hasatlarını bile içesim var!
  • rize'deki bir fabrikasını ziyaret etmiş biri olarak, kimyasal madde kullanmadan çay ürettiklerini söyleyebileceğim, milli çay üreticimiz.
  • ürettiği siyah çayları kalitelidir ancak üreticiyi ezmeye devam ediyor firma. üreticisiyiz. annem hala kendi çayımızı toplar, satar bu firmaya. özel firmalardan daha iyi para da alırız kilo başına ancak üreticiyi zorlayıcı işler yapılmaya başlandı.

    önce her gün çay satılabiliyordu. bunu kaldırdılar. randevu sistemine geçtiler. her hafta bir gün getirin dediler. e çay dediğin meret en fazla 3 hafta sürüyor zaten. tek başına toplayan bir insan haftanın bir günü kotasını dolduracak kadar çayı nasıl toplasın?

    sonrasında herkes her hafta kendi gününde çay satacak yoksa satılmış gibi işlem yapılır, kota düşülür dendi. yani sürüm başına 1000 kilo çay satabildiğimizi düşünün. haftada tek gün 333 kilo çay satabiliyorduk ancak mesela bu 1000 kiloyu tek seferde de satabiliyorduk. bu uygulama ile ilk hafta sattın sattın, yoksa her seferinde satabileceğin miktar düşüyor. neyse ki bu uygulamayı iptal edip üzerinde çalışacağız dediler. çok tepki gösterildi.

    son olanını yeni duydum cidden güldüm. senelerdir ıslak zamanlarda sattığın çaydan yüzde 10 ıslaklık kesintisi yapılır. bi de bez başına 1 kilo kesilir. böylece çayın üstündeki su oranı hesaba katılırdı. şimdi yeni uygulama ile sattığın her çuvaldan 100 g çay alınıp hassas kantarla tartılacak. sonra o 100 gram çay vakumlanacak ve üstündeki su giderilecek. yetmedi bi de peçeteyle o 100 gram çay silinecek. sonra o çay tekrar tartılacak. kaç kilo eksik geldiyse o oranda tüm çuvaldan kesinti yapılacak. düşünün bi çuval çay 50 kilo civarı geliyor. günde 1000 kilo çay satan tanıdığım var. ölme eşşeğim ölme. adam saatlerini çay satmayla geçirecek.

    tabi çaykur'un 120 tane fabrikası var. her fabrikaya bağlı 20 alımyeri olsa *2400 tane hassas kantar demek. belki binlerce de peçete rulosu alınacak. küçük ihale gibi görünseler de rize şartları için iyi para kazanacak birileri. helal süper devam. zaten her sene yaş çay için az bi miktar zam yapıyorsunuz. bi de üreticiyi alım yerinde yıldırın ki özelleşmeyen ender kurumlardan birini satmanız da kolay olsun. yakında zarar ediyoruz, satalım demeye başlarsınız.
  • dünyada, en çok çay içilen/tüketilen ülkesinde yani yeni türkiye’de devletin kontrolünde olan çay üreticisi çaykurun 2021 yılını 502,8 milyon tl zararla kapattı. çaykur’un bankalara 588,4 milyon tl faiz ödemesi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. idarenin yalnızca ziraat bankası’na 206,8 milyon tl faiz ödemesi yaptı.
    şaka gibi değil mi?
    dünyanın en çok çay tüketen ülkesi; dahası kendi ürettiği çayı, çayı işlediği kendi markası ve birilerinin özellikle zarar ettirip kredi borcu batağına batırdığı çaykur fabrikası ... hazır araplar doğu karadenizde entarileriyle gezerken onlara çaykur’u satma planları. tıpkı ormanı kontrollü yakıp dumanı üstündeyken yanan alana otel projeleri hazırlamak ve ardından otelleri oraya dikmek kadar sıradan bir iş... neydi o meşhur söz “hayaldi gerçek oldu!”
    merak eden varsa:
    haber linki
  • yıllardır tüketicisi olduğumuz*, gayet güzel ve lezzetli çaylar üreten marka... lipton gibi bir markanın gölgesinde kalmasının ana nedeni de özenti toplumumuzun tercihleri olduğunu düşünüyorum...
  • kamelya çayı olanı gerçekten süperdir ki galiba bu dışarıda içtiğimiz çaylardan da pek çoğu çaykur kamelya. içince insan farkediyor da. kokusu da nefistir tavsiye edilir. mavi bi poşet. iki paket kamelyanın bitmesinin ardından bugün kırmızı olan üstünde tiryaki yazan çayını aldık çaykurun bakalım o da güzelse onu da yazarız.
  • son yılların müthiş özelleştirme yöntemlerinden bir başkasına kurban gitmesi muhtemel ağzımızın tadı, gazetemizin yancısı, kahvaltımızın amiral gemisi çayı üreten kuruluşumuz.
  • kanımca artık kaliteli bir buzlu çay ile piyasaya girmesi gereken ve girerse de kısa sürede bu piyasayı domine edeceğine emin olduğum kurum.
  • hayatımda içtiğim en güzel çaylardan birini üretmiş çaycı. ahan da şu: https://i.hizliresim.com/ofgxlks.jpg

    ne yazık ki pek çok markette yok, bulursanız kaçırmayın. yeşil çay algınızı değiştirir öyle diyim.

    edit: maalesef üretimden kalktı :/
hesabın var mı? giriş yap