• ernest hemingway'in yazdığı kısa bir hikaye. italya'da geçer. amerikalı bir çift bir otele gelir, kadın pencereden dışarı bakar ve yağmurun altında ıslanmış bi kedi yavrusu görür, olaylar gelisir..
  • yağmurkedisi.
  • david lodge bir çok farklı ulustan öğrencileriyle bu öyküyü okuduğunda, sadece doğulu öğrencilerin öyküyü trajik bulduğunu saptamış.
  • (bkz: tekir kedi)
  • kadın iç dünyasına erkek tarafından gösterilen umursamazlığı, hissiyatsızlığı ele alan bir öyküdür.
  • kadındaki sahip olma ediminin erkektekinden farklı olarak ıslak bir yavru kediye sahip olma yönünde vuku bulabileceğini gösteren bir kısa öykü.
    çocuk-kadın ayrımını ve eşliğini vurgular.
    ana fikir:
    bir kız çocuğu (kadın) için yavru bir kediye, gümüş yemek takımına, uzun saça, yeni elbiselere ya da bahara sahip olmak arasında fark yoktur. ve kadınlar kendilerini önemli ve küçük hissettiren adamları severler.
  • elektronik müzik ve groove sevenler için kayıtsız kalınamayacak bir amalgamation of soundz sarkısı..bir diğeri için (bkz: alone in the darkness)
  • ernest hemingway'in her cümlesinin hatta her kelimesinin altından başka bir anlam çıkan dopdolu bir öyküsünün adı. kanımca dikkatle analiz ederek ve gerçekten anlayarak okuyan bir kişi hayatı boyunca bu öyküyü sık sık hatırlar gündelik hayatta karşılaştığı olaylar neticesinde.
  • bir cat, in the rain olmamalı yazıktır, günahtır.
  • ernest hemingway'in kısa bir hikayesi,amerikalı evli bir çift italyda bir otelde kalırlar, otel savaş anıtını denizi ve içinde palmiye ağaçları olan bir parkı görmektedir.kadıın pencereden dışarıyı seyrederken bir kedinin yağmurdan korunmak için masanın altına saklanmaya çalıştığını görür ve onu sahiplenmek ister, aşağı inip kedinin sığındığı masaya gidince orda olmadığını görür, o sıra ingilizce konuştuğu için yanındaki hizmetçi kadının yüzü gerilir ve otele geri dönerler. kocasına kediyi sahiplenmek istediğini saçını uzatmak istediği tekrar tekrar söylerken kapı çalınır ve hizmetçi kakdın elinde bir kedi ile içeri girer. kediyi otelin patronu hanımefendi için göndermiştir. "cat in the rain"in en iyi hikaye olduğu savunulur çünkü içinde araştırmaya değer birçok anlam olduğu düşünülür. hikayedeki kedi, yağmur, olayın italyada geçmesi, çiftin amerikalı olması, kocasının onunla ilgilenmemesi, kadının kediyi sahiplenme arzusu, otelin patronunun kadına kibar davranması, hikayede yalnızca iki erkek ve iki kadın karakterin olması birer anlama sahiptir. daha sayamadığım birçok şey mevcut hikayede ve her birinin temsil ettiği bi anlam vardır.
hesabın var mı? giriş yap