*

  • bugün bir kitabını aldığım; kalitesi ve fiyatı karşılaştırıldığında mutluluk verici duygular yaşatan cici ve taptaze bir yayınevi. ne mutludur bize, daha nice nice güzellikleri yaşatsınlar diyorum ve koşun kitapçılara haydi bakayım.
  • kolay kısa keyifli teması altında eğlenceli kitaplar çıkarmış yayınevi. bastıkları kitaplar görsel olarak gayet başarılıdır. bünyesinde genç yazarlara da fırsat verir.
  • okuma yolculuğuna/macerasına henüz yeni atılmış bünyelere ilgi çekici ve bilgi edindirici kitaplar sunan yayınevi. bilgiyi kısa kısa, keyifli ve daha fazlasına merak ettirecek tarzda paylaşıyor okuyucuyla.
  • "çünkü insana en çok kitap yakışıyor..." sloganı ile yola çıkmış, özellikle de gençler için hem ilginç hem de bilgilendirici kitaplar sunmakta olan yayınevi.

    (bkz: da vinci'nin not defteri)
  • keşke bizim zamanımızda da böyle eğlenceli ve dolu dolu kitaplar olsaydı, diyorken bundan şikayet etmiyorum. bilakis carpe diem'e ve yazarlarına teşekkür ediyorum, en azından bizden sonraki nesil böyle bir imkana sahip oldu diye.

    gerçekten de carpe diem türkiye'de önemli bir boşluğu doldurdu... yayın çizgileri de çok isabetli ve yerinde. ne mutlu onlara, ne mutlu gençlerimize...
  • kitabı, son sayfasının son cümlesinden okumaya başlayan biri olduğum için, olağanüstü yakınlık ve sempati duyduğum yayınevi. sebebi ise; kitaplarının arkasında bulunan şu ufak not:"kitabı, son sayfasından okumaya başlayan okura not: beni oku! içimdeki gölgeler aydınlansın. beni oku! ben okundukça kitap, sen okudukça insansın!"
  • çocukluğumuzda hayallerimizi süsleyen yayınevlerindendi. çocuk kitaplarının bir tık üstü, ''ben artık büyüdüm, genç oldum (ama hala çocuğum)'' kitaplarıydı. kapak tasarımı, kapakta kullanılan renkler, standart olmayan boyutu ve birçok yönüyle kendine has bir tarzı vardı. hala da öyle ama pegasus, epsilon gibi benzer hedef kitleye sahip ,çocuk-gençlere hitap eden, yayınlar yaygınlaştı, carpe diem'in yerini tutmaya başladı ama onun yeri bizde hala ayrı..
hesabın var mı? giriş yap