• 2009 yaz sezonunda açılışını yapmış, yapısal, coğrafi ve teknik nitelikleri gayet kaliteli olan oteldir. lüks kategorisine girebilecek olan bu otelin 2009 müşterileri, bir açılış oteline tatile gelmek gibi bir hatayı bir daha tekrarlamayacaklardır. mayıs ayında resmi olarak açılan otelin ana restoranında bir haziran günü, yemek yemeye çalışan gariban turistimin dibinde bam güm fayans döşenmesinden tutun, maddi yetersizlikler sebebiyle yaşanan skandal derecesinde aksaklıklar otel adına kötü bir imaj çizmiştir. genel müdürü bir sezonu doldurmadan istifa etmiştir, diğer üst kademe yönetici değişikliklerini saymıyorum çünkü haddi hesabı yok.

    otelde müşteriden çok patron vardır genelde. hayır otelin doluluk oranı çok iyi, fakat herhangi bir restoranında yiyip içen bir patron görme olasılığı %90'dır. kaç adet patronu olduğu gizemli bir sır olarak saklanmakla birlikte, otelin en büyük harcamaları yine sayısının 15'i aştığı tahmin edilen bu kişiler tarafından yapılmaktadır. sanki tatil yapan onlarmış gibi, her gece milyarlık içkiler içip sefa sürerler.

    bu patronlar aynı zamanda çok zekidir, zira bir kaç müdür yeğeni dışında hiç bir çalışanın parasını alamadığı otele 600 bin liralık aqua park yaptırıp altından kalkamayacakları bir borca girmişler, ücretlerin ödenmesi asgari 2 ay gecikmeyle gerçekleşmiştir. saygıdeğer peygamber hz. muhammed'in dediği üzre işçinin hakkını teri kurumadan ödemek bir yana, teri buharlaşmış bulut olmuş, bir yaz yağmuruyla beraber kafasına kafasına yağmıştır işçinin. bu sırada işten ayrılmak isteyenlere gayet atarlı davranıp ya sev ya terket politikasını uygulamışlar, inat edip ayrılanın hakkı olan paradan kuruş koklatmamışlardır. mali inceleme yapılsa otele kilit vurup gidecekler gibi duruyor, ama mutlaka arkası sağlamdır bu adamların. aralık oldu hala yazın işten çıkıp parasını alamayan bir çok kişi var, her gün "haftaya kesin bak kesin vercez" diyip binbir söz ve yeminle inandırıyorlar adamı, aylar oldu kaç kişi parasını alamadı hala. ayrıca şöyle bir cinliği var ki, işten çıkmak istediğinizde bordroyu zorla imzalatıyorlar yoksa istifanızı kabul etmiyorlar. iş hukuku bilmeyen veya uğraşmak istemeyen bir sürü çalışanı saçma sapan oyunlara getirip kapitalizmin acımasız gerçeklerini bir bir uyguluyor bu adamlar.

    içerden bilgi verdikten sonra, otelin özdere'ye yaradığını, yerel esnafın ve mülk sahibinin bi taraflarını pek kaldırdığını söylemek isterim. kira fiyatları sanki bodrum'un göbeğindeymişçesine uçuk; adamın biri 3 ay için ahırdan bozma 8 metrekarelik oturma organım gibi çatısız kapısız bir ek yapıya 3 bin lira istemişti. allahtan bizim de kendi yazlığımız var bizim de bi tarafımız kalkık hehe. son diyeceğim, otel bir 3 yıla falan gayet geçerli bir isim haline gelebilir, zira potansiyeli yüksek. fakat bu kafayla gidilirse çok zor, insanın ağzı torba değil ki büzesin, bak adamın biri gelmiş ekşi sözlükte yazıyor yaptıklarını. vay seni hain!
  • inşaat sektörü temelli olan yapı market'in, misyonunu tamamlayıp hisselerini portekizli bir gruba sattığı oteldir. şimdilerde çiçeği burnunda müdürleri teresa ile yepyeni bir sayfa açan otel, yönetim kadrosundaki ayarlamalarla da kaliteli bir sisteme oturtulmuştur. başarılarını dileriz.
hesabın var mı? giriş yap