• arabesk'in en basarili isbirliklerinden birinin yarisidir burhan bayar. 80'lerin basinda ibrahim tatlises'in en verimli ve depresif donemindeki bestecisi ve aranjorudur kendisi. ibrahim tatlises'in en damar sarkilarinin altinda imzasi vardir. mutlu ol yeter, yalan, bu da gecer, gulmemiz gerek, benim hayatim ilk aklima gelen besteleri...
    1981 izmir fuarinda ibrahim tatlises ile esrar kullanirken basildi, ama burhan bayar'in 'ben kullandim, o degil' demesi uzerine ibrahim tatlises serbest birakildi. zamaninda epey gurultu koparmisti olay..
  • ali tekintüre ile birlikte türkiye'de arabeskin %90ını oluştururlar.
  • hiç söz edilmemiş olmasına rağmen emrah, gökhan güney ve ceylan'ı da bu piyasaya yerleştiren adamlardandır. şuan bu söz ettiğim üç şarkıcının hiçbir şarkısının dinlenilmiyor olunması ve alay malzemesi olması, geçmişte burhan bayar imzasıyla çıkan albümlerinin kusursuz olmasını engellemez. misal 1985'te çıkan emrah'ın yaralı albümü.

    ibrahim tatlıses'i, gülmemiz gerek lp'si ile yavaş yavaş arabeske yerleştiren insan da kendisidir.

    1984 yılında bayar müzik şirketini kurmuş ve ''müzik bizim işimiz'' sloganı ile harikalar yaratmıştır.

    imzası bulunan şarkıları yazmaya kalkarsam sabah olur, bu nedenle yönetmenliğini yaptığı birkaç albümü söyleyeyim yalnızca; müslüm baba'nın anlatamadım, zalim/bir bilebilsen, küskünüm, paramparça albümler. ibrahim tatlıses'in gülmemiz gerek, yaşamak bu değil, mavi mavi, gülüm benim, vur gitsin beni albümleri. gökhan güney'in melek yüzlüm, yaşadıkça, çaresizim, öpmek geldi içimden albümler. emrah'ın yaralı, ayrılamam, selam sevdiklerime, es deli rüzgar, hoşgeldin gülüm albümleri. ceylan'ın beni bende bitirdiler albümü.

    ayrıca ibrahim tatlıses'in yalan ve ayşem filminin müziklerini de kendisi yapmıştır.

    müziğin efsanelerindendir.
  • bu adamı görsem ceketimi iliklerim, yaşayan efsane.
  • deyim yerindeyse türkiye arabesk müzik piyasasının yönetim kurulu başkanı gibi bir adamdır.

    elinden geçmeyen şarkı yoktur.
    hayâlî yönetim kurulu üyelerini oluşturan diğer isimler ise ali tekintüre, yavuz taner ve kardeşi uğur bayar'dan ibarettir.
    bu isimler türkiye'deki arabesk müzik piyasasını adeta ellerindeki bir tespih gibi sallarlar.
    ali tekintüre ve burhan bayar genelde daha soft, daha popüler, daha bilindik şarkılara imza atarken, yavuz taner ve uğur bayar bildiğin ruh hastası ağırlığında şarkılar yaratırlar.
  • arabesk müziğin köşetaşlarındandır. bu memlekette aşık olmuş her gariban anadolu delikanlısının en az bir gözyaşı damlasında imzası vardır. ahhhh bir bilebilsen.
  • her şeyi geçtim, müslüm gürses'in küskünüm albümündeki izi bile (ne izi be, krater mübarek) türk müzik tarihinin en önemli şahsiyetleri arasına sokar burhan bayar'ı. çok merak ederim, nasıl bir gençlik geçirdi, nasıl sevdi, neler yaşadı? bu kafaya her baba ulaşamaz. düzeltiyorum, bu kafaya bu mereti dinleyen birçok kişi ulaşabilir. esas mesele buna, bu acıya bir form vermek... bu da bestelerle oluyor. sahi nasıl oluyor?

    http://youtu.be/rgjr88bfegm
  • arabesk diye bir sey yoktur, burhan bayar vardır.
  • belki ibrahim tatlıses'in %1'i kadar tanınmaz ama büyük adamdır.
  • seni yazdım kalbime gibi bir parçayı yazdığı için elleri öpülesi şahsiyettir.
hesabın var mı? giriş yap