• 25 kasım 2010'da çin'de vizyona girmiş olan ve bruce lee'nin hayatını anlatan film.

    imdb linki: http://www.imdb.com/title/tt1482989/
    resmi sitesi: http://www.mediaasia.com/…leemybrother/en_main.html (trailer mevcut)

    bruce lee'yi ip man'da izlemeyi beklerken böyle bir sürprizle karşılaştım. film ne kadar iyidir bilemiyorum ama ne olursa olsun bruce lee hayranlarının en az bir kere izleyeceğinden eminim. şahsen şöyle kaliteli bir hd versiyonu piyasa çıkana kadar bekleyip o zaman oturup izleyeceğim.

    not: dün itibariyle malum ortamlara düşmeye başlamış ama şimdilik kaliteli bir versiyon yok ortada. ama ben dayanamam kötü de olsa izlerim diyenler izleyebilir tabii.
  • bruce lee'nin doğumundan, amerika'ya gidişine kadar olan dönemi anlatan, bruce lee'nin kardeşi robert lee tarafından yazılmış "bruce lee my brother" adlı kitaptan esinlenerek yapılmış ve hayranlarının mutlaka izlemesi gereken bir film. peşinen söyleyeyim bu bir aksiyon, dövüş filmi değil. o yüzden "ip man" tarzında bir film beklemeyin (ip man serisinin büyük hayranıyım onu da belirteyim).

    şahsen ben izlerken büyük keyif aldım. iki saatten fazla sürmesine rağmen hiç sıkılmadım. eminim ki filmi sıkıcı bulanlar, "bir ip man değil" diyenler çıkacaktır ama benim gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğundan eminim.

    bruce lee: "knowing is not enough; we must apply. willing is not enough; we must do."
  • bruce lee ile kendiniz arasındaki farkları kolaylıkla yakalayabileceğiniz bir film.

    --- spoiler ---

    bruce lee ile benim aramdaki farklar

    1- bruce lee doğduğunda yıl 1940 idi, ben ise dünyada yoktum, babam da yoktu, dedem varıdı dünyada, evet dedem vardı.
    2- bruce lee öldüğünde 32 yaşındaydı, ben ise dünyada yoktum, babam varıdı, dedem varıdı, nenem bile varıdı.
    3- bruce lee daha bebeklikten film setlerinde takılmaya başlamış, ben daha kamera görmedim.
    4- bruce lee’nin babası komedyen, benim babam asker emeklisi.
    5- bruce lee savaş dönemini yaşar ve japonlar onlara saldırır, ben akp dönemini yaşarım, kimin bana nasıl ve nerden savaştığı belli değildir.
    6- bruce lee’nin kardeşiyle arasında 8 yaş var, benim 4. o bile daha az.
    7- bruce lee daha sekiz yaşındayken dizi kadar zıplayıp boyu kadar tekme savurabiliyordu hedef seçtiği bir şeye, ben de iyi şutçuydum, sert vole filan çakayiridim. (yeter lan ezdirmem kendimi)
    8- bruce lee 10 yaşındayken kariyerinin ikinci filmini çekti, ben ise 10 yaşındayken bisiklet çetemizin reyiziydim o kadar. duran bir tırın altından tekerlek kaydırarak geçmiştim.
    9- bruce lee tam bir elvis hayranı, ben ise ferdi baba’nın eserleri ile büyüsem de, evet ulan, ben de elvis’liyim. ay em fırom elvis!
    10- bruce lee 18 yaşında adam gibi âşık oluyor, ben o yaşa kadar sayısız aşk yaşıyorum, gerek platonik, gerek dramatik.
    11- bruce lee daha önce kimsenin yapmadığı şeyleri yapmak istiyor, tüm dünyanın onun kim olduğunu öğrenmesini. ben ise daha askere bile gidemedim. açıkçası tsk bile tanımıyor beni.
    12- bruce lee bisiklet sürmeyi bilmiyor, ben ise bu konuyu sekizinci madde ile güzel bir şekilde açıklamıştım.
    13- bruce lee her zaman birlik ruhuna hayran olmuştur, ben ise rehber adlı grubumun ruh’una.
    14- bruce lee bir kez beyaz attan düşmüş, ama bir yeri acımamış, ben ise kaç kere düştüm, kaç kere o atı tekrar yakaladım, üstüne çıktım belli değil aga.
    15- bruce lee gençken koskoca uyuşturucu mafyasını çökertiyor, benim ise bakkalın çırağına iki tokat atmışlığım bile yok.
    16- bruce lee en küçük erkek kardeşini partner olarak seçip dans yarışmasına katılıyor ve akabinde deli gibi dans edip ödülü kazanıyor. ben ise erkek kardeşimle müzisyencilik yaparak çok dansçıyı oynattım.
    17- bruce lee cebinde 102 $ ile amerika’ya sürgüne gidiyor, benim ise hiç param olmadan aylarca aylak aylak, şehir şehir gezmişliğim var.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap