• brezilya dizilerinin hedef kitlesi ev kadınları oldugundan onemli olaylar en az üç kez sozle tekrarlanır..
    - armando julia ile evlenmis.
    - ne armando julia ile mi evlenmiş ?
    - evet bende inanmadım ama armando julia ile evlenmis..
    boylelikle o sırada yemek yapan, evi silen, ütüsü ile mesgul hanımlar bu olayları izlemese bile kaçırmaz..
    ayrıca amerikan dizilerinden farklı olarak hic bir olay açıklıga kavusmaz. hersey ogrenilmis gibi gozukurken bir anda aslında olayların hicte oyle olmadıgı bambaska acılımlar oldugu ortaya cıkar ki boyle olmasa diziler 300-400 bolum suremez.
    garip sekilde bu dizileri izlemeye baslarsanız kendinizi kaptırsınız merak etmeye baslarsınız..
  • çekimi en kolay dizilerdir cunku sadece yakın plandan oluşmaktadır. bu sayede günde en az 10 bölüm çekerler ki yeter de artar. oyuncular hep sırayla konusurlar, daima çok kötü 2 karakter ve çok saf, iyi kalpli 2 karakter olur kızlı erkekli ve yakısıklı. dizi bunların çatışmasında ilerler. sonunda iyilerden biri ölür, kötülerden ikisi de kaybeder cezasını çeker. diger karakterler meze niyetinedir.
    diger örnek isimler santiago, juanita, margarita, alfonso, eduardo ve yaşlı hizmetçi teyze (ismi yoktur)dir.
  • ricardo valdivieso, jose miguel gonzalo'yu ana álvarez de alexsandro'yla tanıştırıyor ama bir süre ana álvarez'le birlikte olan gonzalo, daha sonra de alexsandro'yu goya toledo avio ile aldatıyor. aldatıldığı için sinirlenen ana álvarez, olayı goya toledo'nun kocası ricardo valdivieso'ya anlatınca kızgınlığın ortak enerjisinden ortaya ateşli bir aşk daha çıkıyor. eğer ricardo, jose miguel gonzalo'yu ana álvarez'le tanıştırmak yerine baştan sevişmeye başlasa ortaya bu kadar alengirli bir aşk çemberi çıkmayacaktı ama o zaman brezilya dizisi olmaz.
  • (bkz: pembe dizi)
  • cogu meksika yapimi olan dizilerdir.
  • senaryoları dışında kendilerine özgü bir dansları, bir teatral durumları da vardır. kişiler karşılıklı diyaloglarında ellerini ve kollarını düzenli hareketlerle ve ses tonlarına uygun şekilde sallarlar. bu sallama öyle bildiğimiz el kol hareketleri değildir (bkz: pandik atmak). hatta sadece sallama da değildir, hem konuşulur hem o el kol hareketleri yapılır hem de sürekli olarak karşı taraftaki diyalog kurulan kişiyle yer değiştirilir. asla oturulmaz, asla toplu halde konuşulmaz ve sürekli bağırılır...
  • arjantin dizileri daha güzeldir. çıtır çıtır fırıl fırıl minili bikinili bir sürü kızlar vardır o dizilerde. brezilya dizileri uzun olur.
  • her birinde istisnasız en az bir güzel kız olan ama gerisi yalan olan diziler.
  • evin reislerinin, lordların ve birlikte tüm kamaranın* sanki etrafta başka kadın yokmuş dengi dengine çalan davul noksanlığı* gibi gidip evde ne kadar temizlikçi, uşak, sürücü varsa onlara sırılsıklam aşık olduğu yapımlardır...
  • efem, brezilya dizileri, oradan bakinca pek farkedilmese de, iki bariz ve bir gizli amaca yönelik yapiliyorlar.

    bariz amaçlar, egitim düzeyi dusuk brezilya'lilari:

    1- tarih, cografya
    2- toplumsal konular hakkinda egitmek.

    gizli, ve çok basarili amaç ise bir sekilde belli mallarin moda olmasini saglayip bol miktarda satis yapmak.

    hepsine ornekler vereyim:

    köle izaura, 1860-1890 yillarinda geçen bir "tarihi" dizi. bu tarihler arasinda paraguay savasi, 1888 yilinda köleligin kaldirilmasi ve 1889 yilinda cumhuriyetin ilani gerçeklesmis, aslinda geyik bir hikayenin etrafinda bu olaylar anlatiliyor. bir de toplumsal yani var bu dizinin. buradaki* askeri rejim sirasinda çekilmis dizi, inceden cunta yonetimine dokundurarak cumhuriyet-demokrasi denen nanelerin köleleri nereden nereye getirdigi, nasil iyi bir sey oldugu filan anlatiliyor.

    ulkenin durumuna gore, mesela baska dizilerin bazi bolumlerinde gelir dagilimindaki esitsizlik, bir baskasinda kan ve organ bagislarinin onemi, bir baskasinda prezervatif kullanimi islenebiliyor. organ bagisi konusunu isleyen dizi ilginçti, her ne kadar tum br dizilerindeki gibi kim kimin oglu-kim kimin babasi belli olmasa da kanserden mi ne bir seyden rahatsiz bir hatuna ilik nakli yapilip da kadin iyilesince dizide memlekette öldükten organlarinin bagislanmasina izin verenlerin sayisi ikiye katlandi.

    satis konusunda ise bir ara oralarda* olan ve yarisi fas'ta gecen bir dizi var ya. orada jade'nin kullandigi bilezik burada moda oldu, yok satti, üreten kadin* bir boku yokken milyoner oldu. ote yandan turizm sirketleri de tv kanaliyla anlasmalar yaptilar ve burada hic fas pazari yokken bangir bangir fas satmaya basladilar. 11/9'dan sonra çekilen bu dizinin kulturel yani da muslumanlar da her ne kadar adetleri farkli ve bize gore garip ise de onlar da bizim gibi insandir, iyileri de vardir kötüleri de mesajini vermek.

    yaaaa gördugunuz gibi brezilya dizisi de kültürdür.

    unutmadan ... orada brezilya dizisi olarak kullanilan sifat burada meksika dizisi'dir.
hesabın var mı? giriş yap