• ya bu adam işletme okumak istemiyo neden halen zorlan okutuluyo bu adama işletme ya ne zorunuz var bu adamla ha okudu ve bitirdi diyelim bi bok olmaz bu adamın okudugu işletmeden bırakın şu adamı rahat ya rahat etsin okumasın işletme ya.
    zorla güzellik olmazki
    sen ne güzel bulursun gezsen anadoluyu...
  • (bkz: stanislavski)
  • alman yazar ve yönetmen heinrich breloer'in bir başka alman meslektaşını anlattığı 2019 yapımı iki bölümlük filmi.

    bertolt brecht'in gençliğini unsere mütter unsere vater adlı mini alman dizisinde fanatik nazi askerine dönüşen küçük kardeş tom schilling oynamış.

    eleştirmenler filmi pek beğenmemiş. brecht'in cinsel hayatına odaklanmaya hevesli, onun siyasal yönünü keşfetmeye isteksiz yüzeysel bir televizyon dizisi girişimi olarak görmüşler. schilling'i de brecht'in karizmasını yansıtmaktan uzak bir harry potter'a dönüştürmekle eleştirmişler. yönetmen filmin sonunda brecht'in dostları, yakınlarıyla yapılmış röportajlardan oluşan bir bölüm eklemiş, en çok da bunu sevmişler.
  • isik universitesi sinema kulubu son baskani... hayatini bu ise veren adam... `:`
  • yahu bu nick de kime ait derken hayatimda en uzun sure bakistigim insana ait cikmasi cok sevindirdi acikcasi. tiyatro gibi ozveri isteyen bir secim yapmis ve bunu surduren bir insana ne denebilir ki. helal olsun demek gerekir oncelikle. sonra da ayakta alkislamak lazim gelir.
  • fotoğrafçı,
    tiyatrocu,
    yönetmen,
    yazar,
    bu kadar fonksiyonel ve her birinde de bu kadar başarılı olabilen biri,
    bide iyi bir arkadaş...
  • üç saatlik bir filmde yazarın bütün hayatını detaylı bir şekilde anlatmak mümkün olmadığı için daha çok bertolt brecht'in almanya'da geçen yıllarına odaklanmış filmdir. hakkında, gördüğüm kadarıyla, yapılmış en detaylı film budur. daha iyisi yapılabilir mi, evet yapılabilir. ama ülkesinin geçirdiği değişimleri ve kendisinin geçirdiği değişimleri, nasıl bir özel hayatı olduğunu, nasıl bir yönetmen olduğunu görebilmek ve bu önemli ismin yaşamına beyaz perdeden bakabilmek için izlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum.

    eserin sevdiğim yanlarından biri, filme belgesel havası katan röportajlara yer vererek bakış açılarını zenginleştirmesi. ayrıca, filme konu olan kişiyi yücelteyim diye uğraşmamış olması ile de ve de brecht'in detaylı bir biyografik filminin ilk defa yapılması açısından da son derece değerli. sanatçının doğu almanya'daki otoriteye boyun eğmesi, iktidar borazanı olarak çalışmak zorunda bırakılmaya güçlü şekilde karşı çıkmaması ve hala sosyalizme inanıp gelecek günlere dair umut duyması etkileyici ve acıklı (filmde).

    filmde sanatçının tiyatroya getirdiği bakış açılarına, yeniliklere daha çok değinilebilirdi. eser daha çok onun yakın çevresi ile olan ilişkisine ve özel hayatına değinmiş. bununla beraber biraz daha brecht'i bu kadar önemli ve değerli yapan şeylere yer verilebilirdi.

    mevcut türkçe altyazısı da içler acısı halde ne yazık ki. almanca bilen bir çevirmen özgün dilinden ele alarak yeniden çevirmeli.
  • vaituru olarak tanıdık... daha sonra ısık üniversitesinde belkide ilk kısa metraj film çekmeye karar veren şahsiyet...
hesabın var mı? giriş yap