• bozulan psikoloji ancak ve ancak idare edilebiliyor sanırım. tam anlamıyla bir düzelme olmuyor. bir eşik atlandığında oradan artık geçmiş oluyorsunuz ve geçmiş olsun; çünkü geri dönüşü yok.

    neden nörotisizm daha yaygın ve neden hayat, bir bombanın patlamasının etkileri gibi saçılarak devam ediyor ve hissedilenin, yaşananın önüne geçilemiyor?!

    bu ilaçlar filan nörofizyolojiye hitap ediyor ve kalıcı değil. psikoloji ise birikimli yönelimli bir şey sanki. yani geçmişin derin dehlizlerinden alıyor karakterini. dolayısıyla bozulan bir psikolojiyi düzeltmeye çalışmak, geçmişin derinliği ve ağırlığı karşısında oldukça kısa kalan bir gelecekte; sanki çok hızlı bir trenin makas değiştirip yönünü tamamen değiştirmeye çalışması gibi acıklı bir yöntem. spin atıyor insan sonra.
  • intihar yönelimi yaşan insanların, başka bir zaman diliminde sıkı sıkıya sarıldıklarını gördüm hayata.
  • ağır psikolojik vakalar ,ağır hastalıklar gibidir. modern pskiatri ve psikoloji, bir kaç ilaç ve bir kaç terapi ile her şey düzelir propagandası yapıyor. oysa ağır şoklar, kolun kopup da yerime dikilememesi gibi bir şey. protez takdırsan da yeniden kolun çıkmıyor ve protez organın yerini tutmuyor
  • psikolojinin aslen bozuk bir şey olduğu gerçeği
  • yaşam süresince herhangi bir badire atlatmayan intiharın kıyısında dolaşmayan ya da kötücül fikirlere saplanmayan tastamam sağlam psikoloji mi var sanki. ezcümle insan psikolojisi doğuştan sakat ve kusurludur zaten.
  • düzelir görünür ama düzelmemiştir. sadece kendini gizler, biraz uzaktan takip edince anlarsın.
    psikolojiye giriş dersi#59336270
  • bozulduktan sonra yaşanan iyimser ya da kötümser farkındalığın yol açabileceği durum. ağır işkencelere maruz kalmış birinin, insanlara olan güveninin tamamen tükenmesi gibi bir nevi. tüm çevresel etkilerle birlikte bir olayın kişide ne tür etki yaratacağı tamamen rastlantısal gibi görünsede aslında bakış açının farkında olabilmek bir çıkış yaratabilir.
    ne yazık ki psikolojisi bozulan biri bilir ki o gerçek hep ordadır ve görmezden gelmek ancak kendini kandırmaktır. o yüzden "onu kabul edin ve affedin" anlayışı iyi ekmek götürüyor uzun zamandır.
  • katılmadığım ve yanlış olduğunu düşündüğüm önerme.

    ruh kısmını bir tarafa bıraktığımızda yani maddesel dünyaya baktığımızda bozuk psikoloji dediğimiz şey vucutta salgılanan hormonların, kimyasalların dengesizleşmesidir. beynimiz yanlış düşüncelerle dolu olduğunda duygu halini bozacak şekilde kimyasallar üretilmeye veya duyguları dengede tutan kimyasallar üretilmemeye başlar. örnek vermek gerekirse depresyonda mutluluk hormonu dediğimiz (bkz: serotonin) ya az üretilmeye yada çok hızlı parçalanmaya başlar. bu vucudun savunma mekanizmasıdır aslında. organizmaya zarar verebilecek düşüncelerden, durumlardan uzaklaşmak için beynin kendini korumaya almasıdır.

    beynin çalışmasını mekanizmasını bilirsek, beynimizi de bu durumdan çıkmak için eğitebiliriz. beyin otonom olarak çalışmaya meyillidir. yani çabuk sinirlenen adamın beyninde kısa devre (bkz: shortcut) bağlantılar oluşmuştur. bir olay ile karşılaştığında düşünme mekanizması çalışmadan o kısa devre bağlantı tepki vererek sinirlenme mekanizmaları devreye girmektedir. bunu yönetmek için beyin eğitilebilir. sürekli sinirlenmeyeceğim, sakin kalacağım gibi telkinler beynimizde başka bağlantılar oluşmasına imkan verecektir ve sinirlenilecek bir durumla karşılaşıldığında beyin yeni oluşan bağlantıları kullanmaya başlayacaktır. kısacası, bozuk psikoloji sebebiyle oluşan bağlantıları (bkz: snaps) beyni eğiterek düzeltmek mümkündür.
  • türkiye’de psikolojik tedavi:

    reçete + psikolojik destek(hadi amk topla artık kendini. iyice müptezele döndün siktirtme belanı.)
hesabın var mı? giriş yap