• kafanın içinde ağrılara da sebep olmaktadır. doktorun ağrıyabilecek yerleri gösterirken bastırması da daha güzel ağrılara neden olabilir ayrıca.

    bilgisayar başında çok zaman geçirmek dışında sürekli kambur şekilde kafa öne eğik ders çalışmak da boyunun afedersin ağzına sıçmaktadır. doktorum bana okulu bırakmamı, zengin bir koca bulup evlenmemi ve evimin havuzunda her gün yüzmemi önerdi. burdan çıkarılacak sonuç skolyoz için en güzel tedavi yöntemi olan yüzme, boyun düzleşmesi için de pek çok faydaya sahip.* okulu bırakmak hadi neyse de zengin koca bulmak, hadi buldun onun nası bi tip çıkacağı, kimin ağzının kokusunu çekeceğin belirsiz olduğundan ben ivedilikle bir spor salonuna kaydoldum yüzüyorum.*

    yüzmek dışında başka bir tavsiye de bilgisayarın ekranının altına (veya direk laptopın altına) destek koymak ve boynun öne eğik kalmamasını sağlamak.

    uyurken de boynun boşlukta kalmamasına dikkat edilmelidir. zira zaten boyun problemi olan insan bir de yanlış yastıklalar gece boyunca debelenir, boynu boşlukta kalırsa 6 saat de uyusa 10 saat de uyusa boynu sırtı ağrıyarak uyanabilir.

    çok ders çalışmak her zaman tehlikelidir. kalıcı hasarlara neden olabilir. çalışmayınız, çalışanları uyarınız.
  • bu illetten kurtulmak için yaptığım yöntemler aslında fizik tedavi yöntemleriymiş.

    1. bir kemeri boynunuzun arkasından geçirerek iki elinizle öne doğru çekiyorsunuz. bu arada boynunuzu biraz öne arkaya hareket yapıyorsunuz.
    link

    2. sırt üstü yataktan başınız taşacak şekilde yatmak.
    link

    3. rulo havluya yatmak (bunu doktor söylemişti)
    link

    farklı bir çok yöntem var ama denediğim en etkili yöntemler bunlardı.
    ayrıca gün için de boynunuzu tamamen geri yatırmanızı ve kürek kemiklerini arkaya doğru çekerek birbirine yaklaştırmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

    bilgisayarınızı yükseltin, başınızı öne eğmemeyi alışkanlık haline getirin, yürürken dik durun.

    ben bunları yapmakta geç kalan biri olarak söylüyorum bunlara dikkat etmezseniz fıtıkla birleşip voltranı oluşturuyorlar.
  • stres ile yakından ilişkili hastalık..
    kaygı fazlası olan, herşeye sinir stres yapan bir kişi iseniz farkında olmadan vücudunuzdaki bütün kaslar kasılı * halde yaşamaya başlarsınız.. gece yatağınıza yattığınızda bile kendinizi gevşetmek için ekstra çaba sarf etmeniz gerekir.. bu durumunuz yıllar yıllar boyunca devam ettiğinde, omurlarınıza baskının kralını yapmış olduğunuzdan, boynunuzun düzleşmesine neden olmuş olursunuz.. ileri safhada, boyun omurlarınız beyninize giden bazı damarlarınızı filan sıkıştırmaya başlayabilir.. bu da gene bazı sancılara neden olur.. öncelikli olarak psikiyatrik tedavi, ayrıca fizik tedavi gerektirecek hastalıktır.. icabına bakmalıdır büyümeden..
  • yüzme ile ciddi ciddi bütün arazları ortadan kaldırılabilen rahatsızlık. geceleri sıcak kompres yapmadan, ilaç içmeden uyuyamayan, ağrıyla uyanan, elleri, bilekleri tutmamaya başlayan ben 5 aydır düzensiz bir şekilde yüzüyorum ve sonuç; ne ağrı ne bişey. boyun ağrısı nedir unutmuş durumdayım.
  • geceleri sıkılan dişler, sabahları çenedeki agrılar, gunduzleri farkına varmadan sıkılan boyun kasları, uzun süre ders çalışmak, uzun süre bilgisayar karşısında oturmak gibi sebepleri olan hastalık.
    sıcak su torbası ile ısıtılan boyuna uygulanan merhem, kas gevşetici ilaçlar, agrı kesiciler, fizik tedavi ve tabii ki psikiyatrik yardım çözüm olarak sunulur.

    boyunluk cok da iyi bir çözüm değildir, zaten düz olan boynu daha da düzleştirmeye ve kasılmış olan kasları güçsüzleştirmeye yarar.
  • yıllardır hayatımı zehir etmiş, fizik tedaviye, spor salonlarına, havuzlara akıtılan onca paradan sonra laptop ile çalışmayı bırakıp desktop'a geçmem, tüm çalışma alanlarımı 24 inç lcd'lerle donatıp her birinin yüksekliğini boynuma göre ayarlamam ile kendini unutturmuş hastalıktır. eskiden günde en az 2 cataflam alıp ağrılara göğüs germeye çalışırken (cataflam ve diğer ağrı kesicilerin kaya gibi sağlam midemi nasıl bitme noktasına getirdiğini ve haftalarca yemek yiyemediğimi ayrı bir entry'de anlatırım) şimdi ayda 1 veya 2 gün boyun ağrısı çekiyorum (onlar da ofis dışında laptop'la çalışırsam veya uzun süre kitap vs. okursam).

    ben bugün bunu gördüm! laptop'la çalışmayı bırakınız (veya laptop'un altına 4-5 ansiklopedi koyup klavye ile çalışınız). daha da iyisi alın 1-2 tane büyük monitör, yükseltin onları da. rahat bir sandalyeye geçip oturuşunuza dikkat edin (sandalyenin üzerinde yayılmayın!) emin olun çok kısa bir sürede ağrılarınızın geçtiğini farkedeceksiniz...

    edit: olabildiğince gerinme & esneme egzersizlerini de yapın. bunlar da ciddi fayda sağladı benim durumumda... en iyisi tabi ki gidip yüzüp - spor yapıp boyun kaslarını kuvvetlendirmek fakat siz de benim gibi tembel herifin tekiyseniz pasif korunma yolları sizin için de en iyisi olabilir...
  • "c" şeklinde olan bilmem ne boyun kaslarının zamanla düzleşip gerilerek, kollara, sırta hatta kalçaya bile korkunç ağrı ve baskı yapan hastalıkmış. evet mış muş çünkü geçen sene kalçamda başlayan inanılmaz kasılma ve ağrılarla hastaneye tekerlekli sandalyeyle girdiğimi ve çekilen tomografiler sonucu "bel fıtığı başlangıcı var sizde" dendiğini bilirim ben.

    değilmiş efendim. meğersem benim "c" lerim düzleşip "l" olmuşlar çok bilgisayara bakmaktan. "ama işim gereği bilgisayara bakmam lazım" dendiğinde , "o bizim sorunumuz değil" diyen doktorlarımız var bizim.

    sonra ekliyor bir de hazretleri.
    neymiş efendim, en az 1 ay olmak üzere çenelikli boyunluk takacakmış, sadece yatarken çıkaracakmışım. bir çok firmanın çıkardığı boyun düzleşmesi yastığından alacakmış, sinir stresten uzak duracak lay lay lom olacakmışım. bu arada aksatmadan fizik tedavime de devam edecek ağrılar dayanılmaz olduğu zaman evde beşlik simit gibi hiç kalkmadan yatacakmışım. b12'mi içecek, vitaminlerimi her gün vaktiyle alacak, verilen sprayden günde 3 kere sırtıma boynuma uygulatacakmışım.

    fizik tedavisi de son derece can yakan bi tedavi yöntemi bu meretin. afakanlar bastırtan sıcak kum torbaları, kaynar havlular, sırta verilen elektrikler, ciğerleri yerinden oynatan masaj hareketleri, ağrıyı donduran naneli sprayler. off offf. hele hele boynu 5 dakika boyunca kademe kademe yukarı çekip, geren (boyum uzadı sanıyorum lan o derece) 5 saniye boyunca rahat bırakan o makina varya anam anam diyim ben size.

    o değil de taktığınız boyunluk yüzünden robocopumsal yaşam formu tadında yaşıyorsunuz lan. ahahhaa.

    geçmiş olsun bize.
  • işyerinde bilgisayar başına oturduğum an allerjik gibi başlayan,eve gittiğimde düzelen ağrı.ama günümün çoğunu işyerinde geçirdim için artık dayanılmz oldu ve doktora gittm.doktor ensemi tutup kontrol ettikten sonra omzuma inip bir noktayı bastırdı ve burası da ağrıyodur dedi,evet dedim.indi kolumda bir noktayı tuttu burası da ağrıyodur dedi evet dedim.şaşırdım o an woww nasıl buldu diye meğer o öyle bir hatmış birbirine bağlı.ilaç ve hatta fizik tedavinin bile kesin çözüm olmayacağını söyledi.bir salona yazıl ve kaslarını güçlendir dedi.evde yaparım diyorsan da kürek aleti var ya onu al dedi.bakalım bir çaresine bakıcaz artık zira yaşanmaz bu şekilde.
    oku didin senelerce bir de hastalık sahibi ol.bu mimarlık okullarında bir adet sauna+masaj bir adet de fitness salonu olmalı.hatta her okul bir fizik tedavi doktoru bulundurmalı bence.sakat ve kambur insanlar yetiştiriyorsunuz huuu haberiniz olsun.
  • televizyonu yatarak izlemek,bilgisayar başında çok vakit geçirmek gibi sebeplerle oluşabilen rahatsızlık..mış..ilerlemesi boyun fıtığına sebep olabiliyor..
  • sahip olduğumu ilk öğrendiğimde yaptığım internet gezisinde mutsuzluktan depresyona, cinsel isteksizlikten iştahsızlığa kadar sayısız sonucu doğurduğunun iddia edildiğini gördüğüm hastalık. sonradan bu dertten muzdarip olan biri olarak yaptığım konuşmalar sonucunda meslektaşlarımın neredeyse hepsinde bu sorunun az ya da çok ölçüde bulunduğunu gözlemledim, hepsi o veya bu zamanda bu teşhisi yemiş. şimdi düşünüyorum da akademik camiadaki genel mutsuzluk halini ve cinsel etkinliklerin yoğunluğunu (#14532036) şimdiye kadar entelektüel ve sosyo ekonomik nedenlere bağlamakla hata mı ettik acaba?
hesabın var mı? giriş yap