• ayni zamanda gunumuz medyasinin gundemi manipule etmedeki harikulade yetenegini belirten ve "basin neyi nasil isterse oyle gosterir" felsefesini destekleyen, ko$eyazarlarinin alternatif tabir bulamadiklarinda tercih ettikleri sifat tamlamasi..
  • bir reklam afi$inin nasil basilacagina dair bir soruya patronun verecegi potansiyel yanitlardan biri..

    - efendimiz afi$i nasil basalim?
    - boyali basin..
  • okuyucunun ilgisini çekmek için renkli fotoğrafa yazı ve haberden çok yer veren, kupon veya çekilişlerle armağan dağıtan basın, renkli basın.
  • (bkz: arathi basin)
  • basın tarihinde, ilk renkli günlük siyasi gazete olan günaydın gazetesi ile başlayan, renkli fotoğrafın fikir gazeteciliğini ikinci plana atma endişesi ile renkli baskı tekniğine karşı olanlarca geliştirilmiş, eleştirel ifade içeren deyimdir.

    teknolojinin gelişmesi ile rotatif baskıdan ofset baskıya geçen gazetelerin reyting ve tiraj uğruna renkli resimlerle desteklenmiş magazine daha çok ağırlık veren; haber verme, toplumu bilgilendirme, aydınlatma ve toplumun sesini duyurma görevlerini unutan ve gerçek gündemden sapan gazeteler için kullanılırdı. hatta o günlerde milliyet gazetesinin sloganı"okunmak için alınan gazete" olmuştur. tabi o da bir süre sonra gelişmeye boyun eğmek zorunda kalmıştır.

    günümüzde de bu tartışma sürmektedir. magazinin önemi ve gücü dikkate alındığında magazin hiç olmasın denilmiyor ama tartışılan ve eleştirilen konu; günlük siyasi gazetelerde haber değeri taşımayan, sadece görselliğe dayalı resim ve haberlerin çok önemli gündemlermiş gibi geniş ve abartılı ve de bazen günlerce yer almaları ve böyle yapılarak gündemden uzaklaşılarak, gerçek haber ve bilgilerin gözden kaçırılmasıdır.
  • cıvıltılı görüntüsünün aksine ortak rengi siyahtır. rengarenk ve bomboş sayfaları elinizi simsiyah boyar, her elinize alışınızdan sonra gidip kararan ellerinizi yıkamanız gerekir. el yıkanır geçer, iş ki beyninizi bulandırmasın, yüreğinizi karartmasın.
  • seksi fotoğrafları için tıklayınız temalı internet sitelerine sahip güzide kuruluşlarımızdır..
  • (bkz: tabloid)
  • "...içerik açısından 1980 sonrasının diğer özellikleri de rengin aşırı kullanılması ve masabaşı haberlerin çokluğudur. batı'da sadece reklamlarda görülen renk kullanımı türkiye'de her sayfa ve her resimde kullanılır hale gelmiştir. bu aşırı kullanım, elde yeterli nitelikte resim bulunmadığı hallerde, aktüalitesi olmasa da güzel resimlerin öncelikle kullanılması eğilimini doğurdu. uygun, iç gıcıklayıcı bir resimaltının eklenmesiyle bunlardan gazetenin 'albenisini' artırıcı bir öge olarak yararlanıldı. bu eğilim, basında her dönemde rastlanan masabaşı (asparagas) haberlerin daha da artmasına sebep oldu."

    orhan koloğlu, osmanlı'dan günümüze türkiye'de basın, istanbul: iletişim, 1992.
  • türkiye'de bir avuç parababası tarafından güdülen, tamamen onların çıkarları doğrultusunda haber yapan basın türüdür. diğer adı ile "havuz medyası" ya da "yandaş medya"...
hesabın var mı? giriş yap