• gönlünüzce aklınıza gelenleri, benim burası dilediğimce zırvalarım, rahatlığıyla yazdığınız templatelerini kurcaladığınız resimleri yapıştırdığınız günlüğümsü..
    -blog olayı çok saçma insanlar günlüklerini niye yayınlasınlar ki..
    -herkes günlüğünün biri tarafından okunmasını ister o yüzden yazarlar..
    -ama onlar özel şeyler
    -kapa çeneni..
  • net günlüğü veya internet günlüğü tanımları neremize kaçtı da kusma sesinden yansıtılmış bu iğrenç kelime dilimize girdi bilemiyorum cidden.

    blog nedir ya... blog... suya bişey mi düştüüü, istemsizce biri mi geğirdi...
  • kimsenin kimseyi okumadığı, herkesin birbirini linklediği çoğunlukla birbirinin aynı içerik ve görüntüyü üreten ve gerçekten iyi olanlarının bu tanıma uymadığı modern zamanın en etkili web yayıncılığı tarzı.

    yarın yeni bir peygamber gelse ilk işi bloggerda hesap açmak olmalı, ikincisi kutsal kitabını rss olarak yazmak. başka türlüsü artık zor.
  • hafiften hafiften başlamaya karar verdiğim aktivite.

    http://isnetus.wordpress.com/

    adresinde bir kısım ekşi yazılarını yayınlayarak başladım. blog yönetimi konusunda biraz daha tecrübe kazandıktan sonra daha orijinal yazılar hazırlamayı düşünüyorum.
  • tukenmez defter
  • merriam websterda 2004 yili icinde en cok aranan kelime sifatini kazanmistir ayni zamanda. sozluk tanimina bakmak gerekirse;
    "blog noun [short for weblog] (1999) : a web site that contains an online personal journal with reflections, comments, and often hyperlinks provided by the writer"

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4059291.stm
    http://www.cnn.com/…t/11/30/words.of.the.year.reut/
    http://www.merriam-webster.com/info/04words.htm

    ilginc olan, gercektende bugunlerde neredeyse herkesin blog'u var, ilk aklima gelenler,
    nobel iktisat odullu gary becker http://www.becker-posner-blog.com/
    2004 abd demokrat parti adayi john kerry http://blog.johnkerry.com/…log/archives/003805.html
    amerikadaki cumhuriyetci parti http://www.gop.com/blog/
    birde tarihe "operation iraqi freedom"in bir iraklinin bakis acisindan anlatildigi ve daha sonra soz konusu bloglarin kitaplastirildigi salam paxin http://dear/_raed.blogspot.com/ blog sayfasi var.

    microsoft'unda bugunlerde msn spaces ile bu pazardan pay almaya calistigini dusunursek, "blog business" buyume potansiyeli oldukca fazla olan bir pazar denebilir. o yuzden onumuzdeki gunlerde yatirimcilara dususte olan dolar yerine blog almalarini tavsiye ediyorum.
  • ekşi sözlük ile aynı anda kullanıldığında tehlikeli olabilecek bir kişisel yayıncılık sistemidir.
    daha yazınızı yazmaya başladığınız anda kafanıza şu soru yerleşir: "ulan sözlüğe mi göndersem bunu bloga mı?"
    bu belki de hayatınızın geri kalanını etkileyebilecek bir karardır. bir yanda sözlüğe gönderip, "ehiehi ulan süper yazdım, kızlar mesaj atmaya başlar birazdan" diye beklemek, bir yandan blogunuza gönderip "ulan metisten biri bunları bi okusa anında gelirler kontrat için" diye heveslenmek vardır işin ucunda. bir yandan karmanızı, bir yandan bir anda 2 katına fırlayacak comment sayınızı düşünürsünüz.
    ya yazma kısmına ne demeli? nasıl olsa sözlüğe göndereceğim deyip büyük küçük harf sorunundan kurtulup, ulan bu özel isim miydi diye düşünmeyecek olmanın dayanılmaz hafifliğinden kaçabilecek misiniz? yoksa el emeği göz nuru blogunuz için her bir imla kuralına dikkat ederek yazacağınız yazı daha mı çekici geliyor?
    yoksa bu çelişki, sizi bizzat bu konu hakkında bir şeyler yazmaya itecek kadar ileri mi gitti? asıl yazacağınız yazıyı unutup bu konu hakkında mı yazmaya başladınız? bilgisayarınızın fişini çekip temiz bir uyku çekmek için doğru zaman gelmiş olabilir.
  • insanlığı hikmet benol sendromundan kurtaran mecmua'tül musahebe. hikmet vi öldü, allah rahmet eylesin. oysa onu ne çok severdik. ne güzel komşumuzdun sen hikmet abi o debdebeli gecekondunda. albayım, blogları yasaklayalım!
  • türk internetini "içeriği görmek için üye olmalısınız" yazılı forum sitelerinden kurtarmayı başarmış ve bana tekrar 1999 başlarında yaşadığım heyecanı yaşatmayı başarabilmiş popüler içerik yönetim sistemlerinin genel adı.
  • internetin türkiye'ye ve benzer ülkelere en büyük hediyelerinden biridir.

    türkler okuma alışkanlığına sahip olmadığı gibi yazma alışkanlığına da sahip değildir. bunun tabii neticesi yalnızca genel kültür düzeyinin düşüklüğü değil, ortak yazılı kültürün de gelişmemesidir.

    bloglardan önce forumlar da vardı. ancak forumlarda yapılan iş, yazmak değil, "yazılı konuşmak" idi. oysa insanlar bloglarda genellikle bir yazı dili kullanmaya çalışıyorlar. bu blogların birçoğunun kalitesiz ve içerik bakımından zayıf olması mühim değildir. çoğunlukla insanları ilgilendirmeyen konulardan bahsedilmesi de sorun değildir. bir blogun okuyucu sayısının az olması dahi bence önemli değildir. önemli olan, işte, herkesin durmaksızın bir şeyler yazıyor olmasıdır.

    yazmak kültürlü, eğitimli, elit insanların tekelinde kalmamalıdır. bloglar bunu sağlıyor. bunun toplum hayatımıza ve kültürümüze mutlaka olumlu bir etki edeceğini düşünüyorum.

    blogger'lar, sizi seviyorum. yazmaya devam edin. isterseniz bugün gömleğinizin üstten ikinci düğmesinin nasıl koptuğunu yazın, yeter ki yazı dili kullanın, yazın.
hesabın var mı? giriş yap