• ingilizcesi biomass 'tir..
    organik fosil olmayan bir maddedir. biyokütle, jeolojik yöntemlerle kömür,petrol gibi maddelere çevrilmiş biyolojik kütleler dışında, tüm canlı yada ölü biyolojik organizmaların kütlelerinden oluşur.
    biyokütle depolanmış güneş enerjisi olarakta ele alınabilir. bitkiler fotosentez yoluyla güneşten enerji elde ederler ve bitkilerde birer biyokütledirler.
    biyokütle yakıt olarak, elektrik üretiminde ve ısınmada kullanılabilir. biyokütlenin bu şekline biofuel / biodiesel denilir. yakıt olarak kullanılan biyokütle genellikle hayvan atığı, hububat atığı gibi yararlı olmayan maddelerden oluşur.
  • ait olduğu gruptaki bireylerin toplam ağırlığıdır. en fazla biyokütle üreticilerde bulunur.
    yani bu da şuna denk gelirki dünya üzerindeki tüm otların kütlesi tüm fillerin kütlesinden fazladır ya da dünya üzerindeki tüm karıncaların kütlesi yine tüm insanların kütlesinden fazladır gibi.
  • ısı veren biyolojik kaynaklara verilen isimdir. biyo (canlı), mas (mass - kütle veya yığın ) kelimelerinin birleşiminden meydana gelir.
  • 1 kwh elektrik için güneş enerjisine 0,834 € yatırım yapmak gerekirken, biyokütle enerji santrallerinde bu 0,267 € imiş. 3 kat daha ucuz yatırım maliyeti var yani. peki yatırımda uygun ama verimlilik karşılaştırması nedir diyecektim. başka bir veri daha geldi ben ikna oldum şike yok. biyokütle santralinde türbin hariç yerli katkı %75, güneş enerjisinde yerli katkı %25'e zor ulaşıyormuş. peki biyokütle santralinde türbin dahil yerli katkı payı yüzde kaç? onu bilemiyorum. offf karar veremedim. yani biyokütleyi de yabana atmayalım diye bağlayalım. ama rüzgar da iyi. res. evet rüzgar da iyi. hatta onda hepsi dahil yerli katkı payı %80 civarındaydı. neydi o projenin adı.

    buldum: (bkz: milres/@yorganadam)
  • üreticilerden tüketicilere doğru azalan ağırlık.
  • chp sistemlerinde kullanılmaya elverişli yakıtlardır. bildiğimiz anlamdaki organik atıkların bir kazan* yardımıyla yakılmasıyle elde edilen 500 c civarındaki sıcaklığın bir su tankından yapılan besleme ile buhar elde edilmesiyle buhar türbini ve jeneratör yardımıyla güç elde edilmektedir. türbine gönderilen buhardan yoğuşmayan kısım bir condenser vasıtasıyla alınarak eşanjör* vasıtasıyla şehir ısıtmacılığında kullanılması söz konusudur.

    yenilenebilir olarak kabul edilse de, sürdürülebilirliği*tamamen organik atığın devamlılığına bağlıdır. aslında düşük emisyon üreten yeni teknolojilerle fosil yakıtlarla, yenilenebilir enerji kaynakları arasında bir yerdedir konum olarak.

    http://www.diva-portal.org/…2:132441/fulltext01.pdf avrupa'da kullanılan sistemler olup,
    isveç'ten bir örneği aşağıdaki gibidir.

    biomass termik santrallerde kömürle karıştırılarak da kullanılabilir.
  • biyomas.
  • belirli bir alan ve hacimde bulunan canli agirligi.
  • (bkz: biyoukte)
hesabın var mı? giriş yap