• bir erkeğin anılabileceği en mükemmel sıfat... aynı zamanda, olmayı hakedebilmek için en fazla çabayı sarfetmesi gereken.
  • benim için beyefendi kelimesinin karşılığı, komşum olan emekli denizci albayımdır.

    geçen gün bizdeydi, laflayıp muhabbet ediyorduk. sık sık birbirimizi ziyaret ederiz. o arada eşim hastaneden geldi. bir zarf tutuyor elinde ama heyecandan elleri titriyor. meğerse zarfın içinde hamilelik sonucu varmış.

    eşim tam zarfı açacakken albayım ayağa kalktı. bembeyaz saçları, yemyeşil gözleri olan uzun boylu bi adamdır. ikimizin de elini sıkıp tebrik etti ve o gür sesi ile ''bu sizin için özel bir an ve bunu başbaşa yaşamanızı istiyorum'' dedi. bu ülkede insanlar otobüste yanına oturdukları bir yabancının bile hayatına karışmayı ''marifet'' sayarken, albayım kibarca kalkıp gitti ve maalesef bugün vefat ettiğini öğrendik. son istanbul beyefendisini kaybettim ben bugün...

    ulan keşke gerçek olsaydı be, en az 300 favı vardı bu sikko hikayenin. yaşlanınca otobüste otuzbir falan çekmekten çok korktuğum için kendime böyle hayali rol modeller yaratıyorum.
  • dağ başında yalnızken bile, burnunu mendile silen insandır.
  • bir erkegi ifade etmek icin kullanilan nezaket sozcugu.
  • reis'ten once erdogan icin kullanilmaya calisilan fakat ne yazik ki tutmayan ifadedir. artik erdogan'a mi yakismadi kitlesi mi alisamadi bilmiyorum ama bir devlet adamina cok daha yakisan bu hitap yerine sedat pekerlerle, cakicilarla paylasilan reislik unvani yapisti koskoca devlet adaminin ustune.
  • beyefendi grubu 2,5 yıl evvel kurulmuş.
    aslında vokal yiğit vatansever ilkokulda bir yıl boyunca sıra paylaşıp teneffüslerde it gibi koşturduğum dönemindeki yakın arkadaşımdı. aradan geçen senelerde adını duymamış, bir iletişim kurmamıştım aynı kişiyle aynı fotoğraf karesine ikinci defa girememe özürlü hayatım sayesinde.
    dinlediğimde yine tanıyor olduğumu farketmedim de garip bir yakınlık duydum.
    benzerlerinden bir farkı vardı, çalıp söylerken coşku eksikleri yoktu bu adamların.
    netekim adını öğrenince işe uyanıp "heee dedim bizim nesil tabi, neylerse güzel eyler"...
    velhasıl bu adamlar segmentinde artık kalmadı denenlerden.
    o tad, o coşkuyu yakalamak için arşivlerde dolaşmaya gerek yok efenim, kanlı canlı hazırı var.
    cuma - cumartesileri izmir'de 6:45 kk'da çıkıyorlar. bir de haftaiçi çaldıkları biryer varmış onu da öğrenince ekleyeceğim.

    dikkate şayan bu arkadaşlara gereken ilgiyi göstermek yaptıkları güzel iş neticesi zaruri bir borçtur dedik buraya not aldık.

    https://www.instagram.com/beyefendiofficial
  • bir beyefendi olarak doğmak bir tesadüftür ama bir beyefendi olarak ölmek bir başarıdır.

    yaşarken de, sonrasında da, arkamdan ''beyefendi birisi(ydi)'' deniyorsa bu benim başarım olacak.
  • böyle ünlü kasarlarimiz pavyonlardan, reality showlara, juriliklere, talk showlara transfer olup "elitize" olmak icin bi de "unlu is adami" bulunca, kociskolarindan "x bey", "y bey" öhöm ehem diye bahsetmiyolar mi, seytan diyo sat vari yogu al bi sniper vur hepsini..

    arkadas, sanirsin ki bana 1940lardan kalma istanbul soylusu.. lan senin ben cibildak dansoz hallerini biliyorum, akmerkezlerde ozel defilelerini biliyorum.. beyfendi dedigin adamin eskileriyle vip genelev acilir, ne bu boyle cok klasiz, acaaaaiiip saygiliyiz ayaklari ?!

    sizin yuzunuzden saygi, zerafet, edep gibi kavramlara dusman oldum lan.. yakayi bagri acip sarapcilarla ot cekesim geliyo sokak aralarinda.. nasi bi ikiyuzluluk bu birader?

    eskinin yosmasiyla yenin pictirigi, bana clark gable- vivien leighcilik oynuyolar.. biktim lan turkiyeden.. bombalicam sonunda siktigimin ulkesini.. her yeri mi falso olur, her tabakasi mi patolojik olur birader !
  • adnan menderes' in o zamanlar kullanılan rumuzlarından biri.
  • ne zamandan beri kullanıldığını bilmediğim ama şimdi aklıma garip bir ayrıntıyı getiren kelime. lisede edebiyat dersinde tanzimat donemi eserlerinin özelliklerini işlerdik, bu eserlerden biri de felatun bey ile rakım efendi'ydi. bu romanda felatun bey, bey unvanı ile batililigi; rakim efendi ise efendi unvanı ile doğu kültürünü temsil ediyor. ilginç nokta şu ki, bugun bu iki kelime birleştirilip kullanılıyor. derdimi sikebilirsiniz ama bence ilginç bir ayrıntı.
hesabın var mı? giriş yap